IDEA: Dobrev Klárát tartja a legalkalmasabbnak a válságkezelésre az ellenzéki szavazók többsége

A felmérésük szerint minden második szavazó őt jelölte meg.

Az IDEA Intézet 2023. februári kutatásában megvizsgálta, hogy a vezető ellenzéki politikusok közül kit tartanak az ellenzéki szavazók a legalkalmasabbnak a jelenlegi gazdasági válság kezelésére.

Az eléjük tárt alternatívák közül minden második ellenzéki szavazó Dobrev Klárát tartotta legalkalmasabbnak a jelenlegi gazdasági válság kezelésére – derül ki az IDEA Intézet Facebook-oldalán közzétett felméréséből.

Az IDEA Intézet 2023. februári kutatásában a 2022. november 8-án publikált eredményekhez képest némi elmozdulás tapasztalható. A második és harmadik leggyakrabban megjelölt Jakab Pétert és Márki-Zay Pétert már csak az ellenzéki szavazók kevesebb mint 10 százaléka jelölte meg.

Ugyancsak nagyjából egytizedük a felsoroltak közül senkit sem tartott alkalmasnak erre a feladatra.

Lehet, hogy egy kép erről: , szöveg, amely így szól: „Ön szerint az alábbi politikusok közül ki lenne a legalkalmasabb jelenlegi gazdasági válság kezelésére? (a válaszok megoszlása Ellenzéki szavazók, Mi Hazánk szavazók -2023.február) Dobrev Klára Márki-Zay Péter 8% 52% Jakab Péter 8% Karácsony Gergely KunhalmiAgnes 2% Gelencsér Ferenc Ungár Toroczkai 0% Gyöngyösi Márton 0% Egyik sem 12% NT/NVV NVV 7%”

(IDEA Intézet/Facebook)

Valódi Hírek