Villámgyorsan átviszik az országgyűlésen Pintér Sándor bosszúálló javaslatát

Nem kellett sok idő.

Kivételes eljárásban tárgyalja és fogadhatja el az Országgyűlés kedden a kötelező orvosi kamarai tagság megszüntetéséről szóló kormányzati törvényjavaslatot.

A kormány állítása szerint a javaslatra azért van szükség, mert a Magyar Orvosi Kamara (MOK) visszaélt hatalmával, és az orvosokat fenyegeti, ezzel pedig veszélybe sodorják az emberek egészségügyi ellátásához való alkotmányos alapjogait.

Ha az országgyűlés ma megszavazza a javaslatot, akkor a folyamatban lévő etikai eljárásokat az orvosi kamara helyett már az Egészségügyi Tudományos Tanács folytatja le.

A javaslatról már szombaton beszélt Gulyás Gergely a kormányinfón, Pintér Sándor hétfőn terjesztette be, kedden pedig el is fogadhatják.

A javaslat alapján nem lesz kötelező a kamarai tagság az orvosok, fogorvosok és a nem orvosi képzési területen szerzett alapszak-képesítéssel rendelkező, de egészségügyi felsőfokú szakirányú szakképzésben egészségügyi szakképesítést szerzett egészségügyi dolgozók számára.

A meglévő tagságot meg lehet szüntetni, ebben az esetben a MOK köteles 8 napon belül visszafizetni az éves tagdíj fennmaradó részét.

A MOK hétfőn rendkívüli sajtótájékoztatón reagált a kormány tervezetére, szerintük valótlanságokat állítva, hazugságok alapján durva támadást indított az Orbán-kormány a Magyar Orvosi Kamara ellen.

A MOK bejelentette, hogy hitelrontás miatt pert indítanak.

(via 444.hu)

Valódi Hírek