Szijjártó Péter útnak indult: Elárulta, miért utazik az amerikai városba

Nagyon fontos feladata van.

A háború mérhetetlen szenvedést hozott Ukrajnára és egész Európára, a fegyveres konfliktusnak ezért mielőbb véget kell érnie, a magyar kormány ezt az álláspontot fogja képviselni az ENSZ közgyűlésén is

– közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerda éjjel Budapesten, mielőtt útnak indult New Yorkba.

A tárcavezető arról számolt be, hogy a rendkívüli ülést azért hívta össze a világszervezet, mert pénteken lesz egy éve annak, hogy kitört a háború Ukrajnában.

„Az a háború, amelyről egy éve még nem gondoltuk, hogy ennyire hosszú és ennyire brutális lesz. Az a háború, amely mérhetetlen szenvedést hozott Ukrajnába és ide Európába is”

– jelentette ki.

„Az a háború, amelyért Magyarország és a magyar emberek már eddig is rendkívül magas árat fizettek. És itt nemcsak arra gondolok, hogy az infláció, az energiaárak, az élelmiszerárak az egekbe emelkedtek, hanem arra is, hogy az ukránok mellett nagyon sok magyar halt meg”

– állította a külügyminiszter.

Szijjártó Péter kijelentette:

{M}i nem akarjuk azt, hogy további emberek essenek ezen háború áldozatául, nem akarjuk azt, hogy még több ember haljon meg, hanem azt akarjuk, hogy ez a háború azonnal érjen véget, legyen minél előbb tűzszünet, legyenek minél előbb béketárgyalások, mert az emberéleteket csak így lehet megmenteni„.

„Ez egy olyan háború, amelyben nincsen győztes,

csak vesztesek vannak,

és hogy minél kisebb veszteségekkel meg lehessen úszni ezt a háborút, ennek a háborúnak véget kell vetni minél előbb. Ezt az álláspontot fogom képviselni holnap, illetve ma New Yorkban is”

— jelentette ki.

(MTI)

Valódi Hírek