Mi történt? A Fidesz-politikus szerint sokáig él, akinek a halálhírét keltik

Vajon kire utalt?

Úgy tűnik, a V4-es együttműködésen belüli „hullámok” eltűnőben vannak, állította Németh Zsolt Pozsonyban, a visegrádi országok parlamentjei külügyi bizottságainak találkozója után hétfőn.

Az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke úgy nyilatkozott, az elmúlt év háborús hatásainak ellenére az együttműködés fennáll.

„Az elkövetkezendő időszakban erőfeszítéseink arra fognak irányulni, hogy a konnektivitás jelszava alatt megpróbáljuk a visegrádi országokat minél több vonatkozásban összekapcsolni”

— mondta a politikus, hozzátéve, hogy ennek legnagyobb haszonélvezői Dél-Lengyelország, Észak-Csehország és Dél-Szlovákia mellett Észak-Magyarország lehet.

Észak-Magyarország területén az utóbbi időben jelentős eredmények születtek, két új Duna-hidat építhetnek, az egyik Dunaszerdahely magasságában, egy másikar Esztergom és Párkány között — nyilatkozta.

A politikus rámutatott: az együttműködés fontos feladata a közös fellépés a külső szereplők, például az Európai Unió irányába. Állítása szerint a V4-es országok közötti együttműködés nélkül a migránsok újraelosztási kvótái már megvalósultak volna.

Elmondta, a hétfői egyeztetés egyik témája a Nyugat-Balkánt érintő kérdés, úgy fogalmazott, az Unió felismerését a bővítésről jól mutatja, hogy döntés született Albánia és Észak-Macedónia esetében a csatlakozási tárgyalások megkezdéséről, valamint Ukrajna esetében a tagjelölti státusz megítéléséről.

A szlovák-magyar kapcsolatokról elmondta, az elkövetkezendő időszakban a szlovák választási kampányok idején fontos szem előtt tartani a szövetséges, baráti viszonyt, és az ezzel ellentétes nézeteket „kútmérgezésnek” tekinteni.

A TARS szlovák közszolgálati hírügynökség beszámolt róla, hogy a találkozón egyetértés született abban, hogy az orosz agresszió elfogadhatatlan, bár a konfliktus befejezésének mikéntjéről megoszlottak a vélemények.

Mi, magyarok úgy gondoljuk, hogy

ideje elkezdeni a béketárgyalásokat.

Egyetértünk abban, hogy olyan békére van szükség, amely igazságos lesz Ukrajna számára, ebben ismét konszenzus van az országaink között

— idézte a hírügynökség Németh Zsoltot.

A politikus Facebook-bejegyzésben is tudatta követőivel, az együttműködés él és virul.

(MTI/Facebook)

Valódi Hírek