Ujhelyi István: A NER megüzente az MSZP pártigazgatóján keresztül, hogy nem lehetek elnök

Súlyos dolgokat állított az EP-képviselő.

Ujhelyi István, az MSZP korábbi politikusa csütörtökön az ATV Egyenes Beszéd című műsorban többek között arról beszélt, hogy nem érte váratlanul, hogy Tüttő Kata lesz a szocialista párt európai parlamenti listavezetője.

A politikus a műsorban azt állította: Molnár Zsolt, „a mindenható pártigazgató” tavaly nyáron közölte vele, hogy

két dolog nem lehet Ujhelyiből: pártelnök és EP-listavezető.

„Azt gyanítom, hogy nem tetszett az én tervem, az én pártelnöki ambícióm a NER-nek, és a NER valamilyen módon ezt az információt eljuttatta Molnár Zsolton keresztül a pártnak”

— mondta a csatornának Ujhelyi, aki a Fidesz tavalyi győzelme után szociáldemokrata reformot hirdetett, majd júniusban döntött arról, hogy mégsem indul az elnökségért. Októberben végül ki is lépett a pártból.

A műsorvezető felvetésére, hogy ezzel azt állítja, az MSZP a Fidesz kedvére tett, úgy felelt:

„Biztos, hogy vannak néhányan. Sajnálom azokat a párttársaimat, akik tehetségesek (…), de mégis beszorultak egy olyan helyzetbe, amiben szerintem az MSZP menthetetlen.”

Ujhelyi MSZP-s politikusként jutott be az Európai Parlamentbe, egyelőre nem tudni, más párt jelöltjeként jövőre is elindul-e. Ujhelyi elmondta, többen megkeresték már ezzel kapcsolatban.

„Meglátjuk, hogy van-e olyan közösség, amelyik arra a munkára, energiára, kapcsolatrendszerre és habitusra igényt tart, amelyet én megmutattam. Látok olyan közösséget, amelyhez szívesen csatlakoznék.

Többen is megkerestek, de csak akkor fogok ilyet vállalni, ha a politikai tartalomban és a célokban is egyetértünk, ez még a jövő zenéje”

— fogalmazott az európai politikus.

Mint ismert, Ujhelyi tavaly ősszel lépett ki az MSZP-ből és egy új, szociáldemokrata alapokon építkező „Esély Közösség” nevet viselő mozgalmat indított.

A teljes beszélgetés elérhető itt:

(Ujhelyi István/Youtube / 444.hu nyomán)

Valódi Hírek