Rendkívüli, zárt ajtós kormányülést hívott össze Orbán az EU-csúcs előtt

Összeülnek a fejesek.

Orbán Viktor háromnapos stratégiai kormányülést hívott össze Sopronba — értesült az Origo Havasi Bertalantól. A miniszterelnöksajtófőnöke elmondta: a soproni kihelyezett kormányülést a jövő hét elején fogják megtartani, amely nem lesz sajtónyilvános.

A kormányülésen elhangzottakról, valamint az ott születő döntésekről majd jövő hét csütörtökön Budapesten fogja Gulyás Gergely fogja tájékoztatni a nyilvánosságot.

A kihelyezett kormányülésen a főbb témák az orosz-ukrán háború és az energiaellátás, valamint az inflációs helyzet lesznek.

Mindezek mellett miniszteri szintű megbeszéléseket fognak folytatni a vidékfejlesztési stratégiákról és a magyar tudományos világ előtt álló nehézségekről is.

A jövő heti kormányülés után Orbán Viktor is részt vesz a kétnaposra tervezett brüsszeli EU-csúcson, ahol a tagállamok újra egyeztetni fognak az ukrajnai háború Európára gyakorolt hatásairól és a 10. Oroszország elleni szankciós csomagról — ez utóbbi tartalmazni fogja az energiahordozókra vonatkozó szabályokat is. Minden bizonnyal ezekről is szó esik majd a kormányülésen.

(origo.hu nyomán)

Valódi Hírek