Rendkívüli: Hadházy Ákos megtalálta Rogán Antalt a Schadl-ügy főszereplői között

Egyre gyakrabban bukkan fel Rogán neve.

Újabb részletek derültek ki a Schadl-ügyről, amelyek szerint Rogán Antal is érintett lehet a témában. Az esetre Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő hívta fel a figyelmet pénteki Facebook-bejegyzésében.

Hadházy Ákos posztjában arról írt, hogy „ez a vallomás már egészen egyértelműen megmutatja, hogy a Schadl-ügy főszereplője valójában Rogán Antal”.

A politikus bejegyzését változtatások nélkül közöljük:

Ez a vallomás már egészen egyértelműen megmutatja, hogy

A SCHADL-ÜGY FŐSZEREPLŐJE VALÓJÁBAN ROGÁN ANTAL.

Ahogy egyre többet ismerünk meg az úgynevezett Völner-Schadl-ügy nyomozati anyagai közül, egyre gyakrabban bukkan fel bennük konkrétan Rogán Antal (és egyáltalán nem csak „Tóni”) neve. Több gyanúsított is beszélt arról, hogy Schadl bűntársa, R. Róbert „nagyon jóban van” a propagandaminiszterrel.

Egy egészen konkrét ügyet tár fel a nyomozóknak az egyik gyanúsított, rögtön azon az éjszakán, hogy őrizetbe vették. R. Róbert egy állami tulajdonú cég, az állati hulladékokat feldolgozó ATEV Zrt. felett akarta megszerezni az irányítást. A jegyzőkönyvbe mondott vallomás szerint pedig Rogán Antal egy másik miniszternél (vélhetően Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszternél) próbálta elérni a cég vezetőinek leváltását –

hogy kinevezhesse helyettük azokat, akiket egy bűnöző szeretne.

Ami még érdekesebb, az a koncessziók kérdése: R. Róbert előre tudta, hogy fel fog állni Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága (igaz, eredetileg még minisztériumról volt szó), amelyhez „az összes zsíros tevékenység” tartozik majd.

Azt remélték, hogy az állatihulladék-feldolgozás is ide tartozik majd, és ezt az üzletet is megkaphatják hosszú időre, kizárólagos jogokkal. Végül ugyan az állati hulladék nem került az új hatóság felügyelete alá, de R. jó előre megmondta, hogy ki lesz a vezetője, és a gyanúsított ezt fel is írta magának, vagyis bizonyítani is tudja!

Rengeteg kérdés merül fel, igyekszem faggatni ezügyben Polt Pétert, bár elég egyértelmű, hogy végtelenül kínos nekik ez az egész.

Lehet azt mondani, hogy csak egy gyanúsított igyekszik nagyokat mondani, hátha megússza, DE: egyrészt Rogán neve máshol is felbukkan az iratok közt, másrészt a kabinetfőnöke zsíros és gyanús ingatlanügyleteket kötött a Schadl vezette végrehajtói karral, és nem mellesleg még a jogi diplomáját is elintézték neki, szóval ez így mind együtt eléggé bűzlik! Ahhoz éppen eléggé, hogy ha a nyomozók valóban végezték volna a munkájukat, akkor Rogánt ugyanúgy le kellett volna hallgatniuk, mint Schadlt.

ÚJRA ÉS ÚJRA EL KELL MONDANI: a Schadl-féle bűnszervezet rendkívül kiterjedt volt,

csápjai a kormány legfelsőbb köreiig nyúltak. A nyomozati anyagok alapján rengeteg kapcsolódó eljárást kellett volna indítani. Az ügyészség azonban lecsapkodta ezeket, kreált egy nagyjából kerek történetet, amelyben csak Schadl György és Völner Pál a főkolomposok, aztán ezt rekordgyorsasággal le is zárta. Erősen kilóg a lóláb, hogy ezt azért tették, mert féltek, ha tovább nyomoznak, nagyon magasra jutnak. PEDIG VALÓJÁBAN MÁR ODA IS JUTOTTAK, CSAK CSENDBEN VISSZAFORDULTAK!

(Hadházy Ákos/Facebook)

Valódi Hírek