Nagy Feró váratlanul színt vallott a Fideszről

Meglepő tények derültek ki vele kapcsolatban.

A magyar populáris zene hőskora és társadalmi hatásai 1957-től a rendszerváltozásig címmel nyílt meg csütörtökön a Magyar Zene Háza első időszaki kiállítása, ebből az alkalomból adott interjút Nagy Feró a Spirit FM Aktuál című műsorának, a kiállításnak ugyanis az ő munkássága is része — számolt be róla a Népszava.

A Kossuth-díjas művész az interjú során bevallotta, hogy eleinte „a marginális értelmiségnek” zenéltek, de ebből — mint fogalmazott — nehéz volt megélnie. Mint elmondta, „az embernek vannak megalkuvásai„, de úgy érzi, ők tettek azért, hogy az emberek ízlésvilága, a rendszerhez való hozzáállása megváltozzon.

Nagy Feró kifejtette: a nagy koncertek ideje szerinte lejárt, és ő úgy látja, már nincsenek is olyan zenekarok, amelyek a nagy arénákat megtöltenék. Hozzátette: gondolkodnak azon, hogy romkocsmákba mennek zenélni. Ezzel kapcsolatban azonban tanácstalanok a zenekarban, mert nem szeretnek ilyen helyen játszani, ennek ellenére szerinte el kell menni ilyen helyszínekre is — erről folyamatosan győzködi a társait.

Az interjúban szóba került a zenész politikai hovatartozása is, amelyről azt mondta: szerinte ma nem lehet megúszni, hogy ne blokkokon, ellentétes politikai erőkön keresztül nézzük a korszakot.

„Én egy kicsit fideszes szemüveggel nézem, na de álljunk már meg, ami jó, az jó”

— mondta az előadóművész.

Bródy Jánost Nagy Feró „erőteljesen kormányellenesnek” nevezte, de elmondása szerint igyekszik őt „megvédeni„.

Nagy Feró azt is elmondta, ő sem ért egyet mindenben a Fidesszel. Szerinte most aránylag kettős világ van. Ezzel kapcsolatban sokatmondóan nyilatkozott: szerinte az Orbán-kormány

még (!) nem vette át teljes egészében

a hatalmat a kultúrpolitikában.

(spiritfm.hu/nepszava.hu nyomán)

Valódi Hírek