Ide jutottunk: Egy osztrák polgármester lezárná az átkelők elől a magyar határt

Elege lett.

Az elmúlt években a magyar Ágfalva és az osztrák Schatterndorf települések közötti határátkelő az ingázók fontos útvonalává vált. Csakhogy a megnövekedett forgalom miatt több lett a baleset is, ezért az osztrák település polgármestere korlátozást vezetett be.

Munkanapokon reggel öt és nyolc, délután pedig négy és este hét között tilos az átkelés a határon. Ez a szabály csak az autósokra vonatkozik, ezért van, aki otthagyja a kocsiját a határ egyik oldalán, átsétál, majd beszáll egy másik autóba a túloldalon. A helyiek szerint, ha a korlátozást eltörölnék, kisebb lenne a forgalom.

„Ha az az időkorlát nem lenne, akkor szerintem nem is vennék észre, hogy mennyi autó közlekedik erre. Mert megoszlana a forgalom, de így nem oszlik meg”

– mondta az RTL Híradónak egy ágfalvai lakos.

Az osztrák falu polgármestere március elejétől még szigorúbban korlátozná a forgalmat a két település, és így Magyarország és Ausztria között.

Lezárná a határátkelőhöz vezető utat

a falujukban. Így azonban az itt élőknek hatalmasat kellene kerülnie.

A magyar Ágfalva polgármestere pénteken megbeszélést tartott osztrák kollégájával. Bár több megoldási lehetőséget megvizsgáltak, egyelőre nem jutottak dűlőre egymással.

Az RTL riportját itt nézheted meg:

 

Valódi Hírek