Kiderült, mire készül Pankotai Lili a volt iskolája ellen, meg is indokolta miért

Fel akarja hívni az emberek figyelmét.

Pert indít a TASZ-szal közösen volt iskolája (Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnázium) ellen Pankotai Lili, amiért véleménynyilvánítása miatt megalázták. Páros interjút adtak ügyvédjével a Telexnek.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, a diáklány novemberben iskolát váltott, mert ahogy saját maga mondta, „érzelmileg sakkban” tartották. Most elárulta azt is, hogy sok csatát vívott meg mire meghozta a döntést. Most a budapesti Alternatív Közgazdasági Gimnázium tanulója, amely szerinte egy teljesen más világ.

Számomra ez nem egy személyes háború, de

elfogadhatatlan dolgok történtek velem.

Pankotai Lili azt mondta, hogy a történtek (az október 23-ai tanártüntetésen elmondott egy saját slam poetry-t, pár trágár szóval tarkítva) után

„az iskolám a presztízsveszteséggel foglalkozott, nem pedig a diákjával. Ráadásul még rám is tolták, hogy a kialakult helyzet, a tanárok frusztráltsága az én hibám.

Lényegében ellehetetlenítették, hogy ott maradjak,

ami így egyszerre egy tizennyolc éves gyereknek eszméletlen durva. És az oké, hogy én ezt elég jól kezelem, de ez nem csökkenti, vagy nem teszi elfogadhatóvá a történteket.”

A pert figyelemfelhívásnak szánja, hogy a tankerület észrevegye nem mindent engedhetnek maguknak, a tetteiknek következményei vannak.

Arról, hogy hol tart most az ügy az ügyvéd, Zeller Judit mondta:

Most meg kell írni egy keresetet. Az időzítést próbáljuk úgy alakítani, hogy ha a diákoknak tanúskodniuk kell, akkor az olyan időpontban legyen, ami nem zavar be az érettségibe. De túl sokáig várni sem lehet egy ilyen üggyel. Ha elindul a per, akkor már a bíróságokon múlik, hogy mennyi ideig tart, de biztosan hónapokban, mondjuk egy fél évben mérhető az időtartama.

Arról, hogy miért lenne fontos megnyerni a pert azt mondta, hogy akkor

komolyan vennék a diákok véleménynyilvánítását, mert egy iskolának nem lenne szabad ezt korlátoznia.

Pankotai Lili azt is mondta, hogy ha egyetemre megy, akkor biztos, hogy külföldön. A barátai is ugyanebben gondolkodnak. A teljes interjút >>ITT<< tudod elolvasni.

Valódi Hírek