FRISS: Karácsony Gergely Ukrajnába látogatott — itt vannak a részletek

A V4-ek főpolgármestereivel közösen.

Kijevbe utazott Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere a pozsonyi, a prágai és a varsói polgármester társaságában. Twitter-oldalán közölt bejegyzése szerint Vitalij Klicsko, Kijiv polgármestere hívta meg őket.

A Főpolgármesteri Hivatal közleménye szerint magasrangú ukrán tisztviselőkkel, Bucsa város polgármesterével, és vezető uniós diplomatákkal is találkoznak Kijivben.

„A kijevi látogatás célja annak áttekintése, hogy a V4-csoport fővárosai milyen infrastrukturális és humanitárius segítséget tudnak nyújtani az orosz háborús agressziótól szenvedő Kijev városának és az ukrán főváros polgárainak.

A delegáció hamarosan nemzetközi sajtótájékoztatót tart Kijevben. Ennek részleteiről a Városháza frissített közleményben számol majd be”

— írták.

Magas rangú magyar döntéshozók közül egyedül Novák Katalin köztársasági elnök járt Ukrajnában a háború kitörése óta. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök ugyan hívta Orbán Viktort is, de a kormányfő decemberben is azt mondta, „nincs napirenden a látogatás”.

„Drága barátaim, a legfontosabb, hogy személyesen láthatlak titeket.

Nagyra értékelünk mindent, amit értünk, a hazáért, a városunkért tesztek.

Tudjuk, mennyire fontos a barátságunk. Látjuk, hogy igazi barátok vagytok, akik támogatják Ukrajnát és segítséget adnak nekünk ebben a számunkra iszonyatosan nehéz időben is”

— fejezte ki Karácsony Gergelynek köszönetét Vitalij Klicsko.

A főpolgármester közösségi oldalán részletesen is beszámolt kijevi látogatásáról.

(Karácsony Gergely/Facebook)

Valódi Hírek