Óriási összefogással segíti a szegény gyerekeket egy budapesti gimnázium

Itt vannak a részletek.

A budapesti Madách Imre Gimnázium Facebook-oldalán tett közzé egy felhívást, melyben arról írtak, hogy segítenének azoknak a diákoknak a felkészülésben, akiknek képességeik alapján gimnáziumba kellene járniuk, azonban ezt nem teszi lehetővé anyagi helyzetük.

Arról is írtak, hogy elsősorban nem a budapesti iskolákhoz szól a felhívás. Hozzátették, érzik a társadalmi felelősséget, ezért olyan, a fővárosnál kevesebb lehetőséggel rendelkező térségekben élő 7-8. osztályos tanulókat segítenének, akiknek a hátrányos helyzetük akadályozza későbbi fejlődésüket.

Az iskola tanárai és diákjai személyes és online formában egyaránt segítenék a tanulók felkészülését, hogy így a diákok bejuthassanak egy gimnáziumba.

„Várjuk (és keressük) azon szervezeteket, akiknek már van tapasztalata a hátrányos helyzetű gyerekek felzárkóztatásában”

— írták bejegyzésükben.

„A személyes találkozások megszervezhetősége miatt azt a térséget választjuk, ahonnan a legtöbb érdeklődést kapjuk. Felvesszük a kapcsolatot az iskolákkal, és a közösen kialakított programot szeptemberben indítjuk el”

— tették hozzá.

Bejegyzésükben a budapesti gimnáziumok segítségét is kérték, amennyiben úgy érzik, ők is szeretnének segíteni,

csatlakozzanak a kezdeményezéshez.

„Kedves Budapesti Gimnáziumok! Ha fontosnak tartjátok a hasonló társadalmi felelősségvállalást, és még nincs ilyen programotok, akkor szeretnénk, ha részesei lennétek a kezdeményezésnek, hiszen várhatóan az ország különböző térségeiben lehet feladatunk, és a sikerhez szükség van arra, hogy az erőnket ne szórjuk szét. Szeretnénk, ha ez közös program lenne, hozzájárulva ahhoz, hogy csökkenjen a Budapest-vidék megosztottság és változzon az „elit” budapesti gimnáziumokról kialakított kép”

— írták.

(Madách Imre Gimnázium/Facebook / 444.hu)

Valódi Hírek