Novák Katalin nem aprózza el: Kiderült, mivel utazik legszívesebben a köztársasági elnök

Nem sajnálja rá a pénzt.

Tizenkilenc repülős útjából mindössze egyszer utazott menetrend szerinti járaton Novák Katalin államfő – derült ki a Népszava közérdekű adatigényléséből.

A köztársasági elnök hivatala arra a kérdésre nem volt hajlandó válaszolni, hogy Novák milyen gépet vett igénybe utazásaihoz, de valószínűsíthető, hogy a Honvédség gépeivel repült.

Novák a Magyar Honvédség 607-es lajstromjelű, Dassault Falcon 7X típusú, tizenkét személyes buisness jetjével repült Brazíliába, hogy találkozzon az azóta kikapott Jair Bolsanaroval.

Köztársasági elnökként első hivatalos útjára is a Honvédség gépét vette igénybe Novák, akkor a 140 személyes Airbus A319-es típusú repülővel utazott.

Az államfői hivatal annyit árult el, hogy a köztársasági elnök utazásaira felhasználható összeg 449,3 millió forint, ebből december közepéig 27 128 257 forint került kifizetésre.

Novák tavaly december közepéig Lengyelországban, Romániában, Németországban, Csehországban, Lettországban, Brazíliában, Portugáliában, a Vatikánban, az Egyesült Államokban, Kanadában, Horvátországban, Koszovóban, az Egyesült Királyságban, Máltán, Franciaországban, Izraelben, Ukrajnában és Irakban járt hivatalos úton a Sándor palota közlése szerint. A lap megjegyzi: a felsorolásból kimaradt egy szlovéniai és egy szerbiai út.

Egyetlen alkalom volt, mikor menetrendszerinti járattal utazott Novák, ez II. Erzsébet temetése volt.

Valódi Hírek