Ilyen nincs: „Kizuhant” egy hotel ablakán, és szörnyethalt egy újabb orosz milliárdos (+fotó)

Sosincs vége?

Újabb személlyel bővült a 2022-ben gyanús körülmények között elhunyt orosz üzletemberek listája.

Vérbe fagyva találták meg szombaton egy indiai hotel előtt Pavel Antonov Genrikovics orosz üzletembert, a Vlagyimir Standard húsipari vállalat alapítóját.

A milliárdos, aki a leggazdagabbnak tartott orosz képviselő volt, több üzlettársával Indiában nyaralt, amikor tisztázatlan körülmények között kiesett harmadik emeleti szobája ablakán. Antov előző nap ünnepelte 65. születésnapját.

Az esetet még gyanúsabbá teszi, hogy pár nappal korábban, december 22-én meghalt Antov egyik útitársa, a 61 éves Vlagyimir Bidanov is, akire eszméletlenül találtak rá a hotelszobájában üres borosüvegek között. Kórházba szállítás közben állítólag infarktus végzett vele.

Pavel Antov Genrikovics

Az indiai rendőrség vizsgálja a két halálesetet, de a TASSZ orosz állami hírügynökség szerint egyelőre „nem találtak” köztük összefüggést, vagy bűncselekményre utaló körülményt.

A Daily Mail emlékeztet, hogy Antov bírálta a háborút, kritizálta a civil áldozatokat követelő Kijev elleni légicsapásokat, azt írta:

„Az igazat megvallva, rendkívül nehéz ezt másnak nevezni, mint terrornak.”

Később törölte bejegyzését, amiért bocsánatot is kért, azt állítva, hogy az „szerencsétlen félreértés” és „technikai hiba” volt. Kiemelte, hogy „mindig is támogatta az elnököt”, és Putyin katonai műveletének céljaival is egyetért.

Az elmúlt hónapokban 23 orosz üzletember halt meg rejtélyes módon, a jelenségnek már külön Wikipedia-oldala is van.

(rtl.hu)

Valódi Hírek