Váratlan beismerés: Navracsics Tiborék hivatalosan bejelentették, átverték a magyarokat

Micsoda fordulat!

Az Orbán-kormány

egy fillért sem fizet ki

az eredetileg a Lánchíd felújítására még Tarlós István főpolgármestersége idején megígért 6 milliárd forintból — közölte a Területfejlesztési Minisztérium az ATV Híradójával.

A tárca állítása szerint azért nem utalják a korábban beígért forrásokat, mert nem használhatják a személyautók. Ugyanakkor az eredeti megállapodás szerint csupán a Lánchíd teljes, 2023. áprilisi átadása után szükséges döntést hozni a végleges forgalmi rendről, ugyanis ez szerepel a végleges megállapodásban.

A Lánchíd végleges forgalmi rendjéről jövő nyáron dönt a Fővárosi Önkormányzat a budapestiek megkérdezését követően. Addig egy féléves próbaidőszak következik, amelynek idején csak a BKK buszai, a kerékpárok, a motorok és a taxik használhatják az átkelőt. A gyalogosjárda csak jövőre készül el.

Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke szerint a kormány és a főváros közös fórumán arról született döntés, hogy a híd felújításának végéig kell határozni az új forgalmi rendről. Hozzátette: mindezeket figyelembe véve teljesítették a korábban rögzített feltételeket.

Navracsics Tibor minisztériuma az alábbi közleményt adta ki az ideiglenes forgalmi rendre reagálva:

A Magyar Kormány abban állapodott meg a Fővárosi Önkormányzat vezetésével, hogy a Lánchíd teljeskörű rekonstrukcióját 6 milliárd forinttal támogatja. Az erről szóló kormányhatározat egyértelmű feltételeket tartalmaz a támogatásért cserébe.

Az egyik ilyen feltétel: >>gépjárműforgalom ezen közúti szakaszon való teljes vagy részleges korlátozása ne haladja meg a 18 hónap időtartamot<<.

Azáltal, hogy a Fővárosi Önkormányzat a mai nap folyamán olyan feltételekkel kívánja megnyitni a Lánchidat, hogy sem a gyalogos forgalom, sem a gépjárműforgalom nem használhatja, nem teljesíti a kormányhatározatban foglaltakat.

A kormány eddig minden megállapodást betartott,

amit a Fővárossal kötött, a Lánchíd felújítása kapcsán is így fogunk eljárni.

(atv.hu nyomán)

Valódi Hírek