Ilyen nincs: Szijjártó és Kovács Zoltán angolul beszélgettek arról, hogy milyen gonosz a liberális média

Kielégítik a nemzetközi rajongótáborukat.

A liberális főáramlat nem tudja megemészteni, hogy a létünkkel, a jelenlétünkkel azt bizonyítjuk: a progresszív liberális vonal nem az egyetlen előre vezető irány – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Kovács Zoltánnak, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkárának A merész igazság Magyarországról (The Bold Truth About Hungary) című podcastjában.

Szijjártó Péter arról is beszélt: mindaddig,

„amíg évről évre megdöntjük a befektetési rekordot, amíg cégek olyan országokból, melyekkel kifejezetten rossz a politikai viszonyunk, több milliárdnyi eurót fektetnek be itt, biztonságban vagyunk”.

Szerinte a lényegi döntéseket meghozó emberek a döntéseiket a tények alapján hozzák meg, nem pedig az alapján, hogy mit írnak a külföldi lapok a magyar kormányról.

Szijjártó szerint 2014 szeptembere utáni fejlemények után teljesen egyértelművé vált, hogy a régi típusú külpolitika már nem fenntartható, mert az egész világ nagyot változott: a legfontosabb vezérlő tényezők a tempó és a gyors reagálás, a gazdasági érdekek összekötése a külpolitikával, és a szuverenitáshoz való ragaszkodás lettek.

Kitért arra, hogy Magyarországnak gazdasági és politikai tekintetben is rendkívül erős az Európán kívüli pozíciója, amit az eredmények egyértelműen igazolnak. Úgy vélekedett, hogy Európa rendkívül képmutató az ilyen kérdésekben, hogy

kielégítse a liberális médiát,

a liberális civil szervezeteket, az őket finanszírozókat, ezért Kínát és a nyugati világot támadják, miközben a felszín alatt mindent megtesznek azért, hogy magukhoz csábítsák a befektetéseket.

A miniszter az ukrajnai háborúval kapcsolatban arról beszélt, hogy az olcsó orosz gáz korszakának vége van Európában.

„Nekünk mindig sikerült pragmatikus viszonyt fenntartanunk Oroszországgal, ami lehetővé teszi számunkra, hogy őszintén megmondjuk nekik, mit gondolunk a helyzetről. És mi általában meg is mondjuk nekik, hogy elítéljük a háborút.”

— tette hozzá.

(via hvg.hu)

Valódi Hírek