Hatalmas lépésre készülnek csütörtökön a diákok — ilyet még nem láttott az ország

Ötletes!

Csütörtökön ismét országos pedagógussztrájkra kerül sor. Ennek célja a szakmában dolgozók megbecsültségének elérése, a munkaterhek csökkentése, a fizetés emelése és sok más, a jövő generáció jövőjét is szolgáló intézkedés kikényszerítése.

A munkabeszüntetés mellett más akciókra is sor kerül, például a Vörösmarty Mihály Gimnázium tanárai sorfalat állnak majd a Sándor-palota és a Karlamita bazilika előtt reggel 8 órától — hozzájuk bárki csatlakozhat.

A cél, hogy személyesen Orbán Viktornak adhassák át a pedagógusok a petíciójukat.

A szervezők azt kérik, hogy a résztvevők vigyenek magukkal sárga rózsát és papírrepülőt, amelyre ráírhatják a követeléseiket.

A magántulajdonú Alternatív Közgazdasági Gimnázium tanárai forgalomkorlátozó demonstrációt tartanak aznap reggel 8 órától a Szentendrei úton, a tanítás csak 9 órakor kezdődik.

Az ELTE oktatói az Egyetem téren fognak fotózkodni reggel fél nyolctól, hogy így támogassák a közoktatás szereplőit. A tanárképzésben részt vevő oktatók saját bőrükön érzik a pedagógushallgatók számának fogyatkozását, így fontosnak tartják a részvételt.

Az Egységes Diákfront szintén csütörtökön, reggel 7 órától látványos ülősztrájkot tart a Blaha Lujza téren. Eredetileg a teljes útpályát blokkolni akarták, azonban a rendőrséggel úgy egyeztek meg, hogy csupán a járdákatzárják majd le. Mihalics Lili, a EF tagja szerint több száz intézményből csatlakoznak hozzájuk.

(Telex nyomán)

Valódi Hírek