DK: Elutasítjuk a Fidesz frissen benyújtott parlamenti nyilatkozatát, amelyben az Európai Uniót támadja! (+videó)

A politikai játszma csak veszélyezteti az uniós forrásokat.

Azok után, hogy 3000 milliárd forintnyi uniós támogatást vesztett el Orbán Viktor felelőtlen politikája miatt, a Fidesz most újra fenyegetőzik, és újra ellenségeket nevez ki — kezdte online sajtótájékoztatóját Arató Gergely, a Demokratikus Koalíció frakcióvezető-helyettese és az Árnyékkormány kormányporgramért felelős minisztere.

Arató elmondta, hogy a kormánypárt ma egy olyan parlamenti határozati javaslatot nyújtott be, ami elítéli a német és holland parlamentet, amiért megállapították, hogy Magyarország nem jogállam, és Orbán kormánya nem a korrupció megszüntetésére törekszik, hanem arra, hogy az uniós forrásokat továbbra is korrupt módon használja fel.

„Szeretném tisztázni, hogy nem a hollandok és a németek felelőssége, hogy Magyarország nagy valúszínűséggel elesik 3000 milliárd forintnyi támogatástól”

— szögezte le az árnyékminiszter.

Arató szerint ők időben szóltak, hogy tényleges lépések kellenek a korrupció felszámolására, de a Fidesz akkor is csak fenyegetőzött és kioktatott mindenkit.

„Orbán Viktornak köszönhetjük az uniós források elvesztését, ugyanúgy ahogy a száguldó inflációt , és azt is, hogy Magyarország egy gazdasági válság felé tart”

— mondta el Arató.

A Demokratikus Koalíció elutasítja, hogy a Fidesz ebben a helyzetben is ellenségeket keres, ezért elutasítják a Fidesz politikai nyilatkozattervezetét.

Ez egy piszkos politikai játszma, ami csak veszélyezteti a Magyarországnak járó uniós forrásokat, fejtette ki a politikus.

A sajtótájékoztatót itt lehet megtekinteni:

Valódi Hírek