Fellázadtak Putyin zsoldosai: Zendülés tört ki egy orosz katonai bázison (+videó)

Félrelökték az őröket.

Futótűzként terjed az ukrajnai háborúval foglalkozó közösségi oldalakon, az a videó, amelyen az látható, hogy orosz katonák az őröket félrelökve csak kisétálnak egy kazanyi támaszpontról. A felvételen vélhetően

a rossz körülmények következtében kialakult zendülés eredménye látható.

A Portfolio számolt be róla, hogy a videót több ukrajnai háborúval foglalkozó oldal is közölte: szerintük a videón az látható, hogy az orosz katonák egyszerűen besokalltak a támaszponton tapasztalható, élhetetlen körülményektől.

Az látszik, hogy a felvételt készítő hangosan szurkol a katonáknak, miközben azok egyszerűen félrelökik a kaput védő őröket és elhagyják a bázist. A videó végén az látható, hogy ismeretlen okból valamiért mindenki visszafordul, majd heves tülekedés bontakozik ki a helyszínen. Valószínűleg a meglepett őrök végül megpróbálták megfékezni a megindult tömeget.

Vlagyimir Putyin orosz elnök „részleges mozgósítása” miatt egyes orosz katonai alakulatoknál élhetetlenné váltak a körülmények: a katonák nem kapnak megfelelő mennyiségű élelmet, ruházatot, harctéri felkészítést. A felvételen feltehetően ennek nyomai látszódnak, a közkatonák egyszerűen megelégelték ezeket a feltételeket.

(Clash Report/Twitter / portfolio.hu)

Valódi Hírek