Soha nem látott kiállás: Sorra csatlakoznak a tanárok az elbocsátott kollégáik miatti tiltakozáshoz

Nem hagyják magukat.

A Tanárok a tanárokért csoport tájékoztatása szerint az országban csütörtök estig 634 pedagógus jelezte 65 iskolából, hogy részt vesz a határozatlan idejű munkabeszüntetésben. A tanárok azután kezdtek tiltakozásba, hogy szerdán a tankerület kirúgta 8 fővárosi kollégájukat, miután sztrájkolni mertek az oktatásban tapasztalható embertelen körülmények miatt.

A Karinthy Frigyes Gimnázium, ahonnan 6 tanárnak kellett távoznia, már ki sem nyitott csütörtökön, és pénteken sem fog, e két napon az iskola jogszabályban előírt működtetése ugyanis előreláthatólag nem lehetséges, a tantestület létszáma ugyanis – a munkabeszüntetést bejelentő, a hiányzó és az elbocsátott tanárok összlétszáma miatt – nem éri el a minimális feladatellátáshoz szükséges szintet.

A Vörösmarty Gimnáziumban a tanárok 90 százaléka kezdett munkabeszüntetésbe, miután egyik kollégájukat is érintette a kirúgás, itt is rendkívüli szünet lesz.

További iskolákban is folytatják a sztrájkot, több helyen a tankerület elé vonulnak majd.

A fővárosi Fazekas Gimnáziumban újabb 14 tanár kapott figyelmeztetést, hogy ha folytatják a tiltakozást, az az állásukba kerülhet.

Szombaton délutánra a Tanítanák Mozgalom tüntetést hirdetett a Klebelsberg Központ elé 5 órai kezdettel. A szervezők szerint a tankerületi vezetőknek számot kell adniuk: miért nem akadályozták meg, hogy Pintér Sándor véghezvigye a megtorlásokat és kirúgassa a tanárokat.

Az akció Facebook eseménye >> ITT << található.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete újabb országos sztrájkot hirdetett december 8-ra.

Valódi Hírek