A DK képviselője élőben megkérdezte az államtitkárt, hogy miért titkolóznak ennyit az augusztus 20-i szerződésekkel

Nem hagyják annyiban az ügyet.

„Bírósági ítélet ellenére sem hajlandó kiadni az önök kormánya által megbízott szervező cég a tavalyi augusztus 20-i állami rendezvények számláit és szerződéseit.”

— kezdte Sebián-Petrovszki László, a DK országgyűlési képviselője a felszólalását a Parlamentben. Közölte: először közérdekű adatigénylést nyújtott be, majd miután ezt nem teljesítették, perre ment.

„Az emlékezetesen rettenetes giccsparádé adatainak kiadására a Fővárosi Törvényszék elsőfokon, majd a Fővárosi Ítélőtábla másodfokú ítéletében is kötelezte ezt a céget.”

— mondta.

A képviselő szerint az embereknek joguk van tudni, mennyi pénzt költöttek a gurulós turulra, ezért a DK ezeket az adatokat nyilvánosságra akarja hozni.

„Mi lehet az a takargatni való, amiről nem tudhatnak a magyar emberek, akiknek az adójából ez a méregdrága borzalom megvalósult?”

— tette fel a kérdést.

Dömötör Csaba államtitkár arról beszélt a válaszában, hogy a 4 napos rendezvényen több mint 100 ezer ember vett részt.

„Még mindig jobb jogi eljárásokon vitatkozni, mint arról, hogy hogyan fordulhatott elő, hogy az augusztus 20-i rendezvények alatt több ember életét vesztette.”

— mondta Dömötör, a kérdésre adott válasz helyett inkább közel 15 évvel korábbi eseményekre utalgatva.

„Azt reméltem, hogy államtitkár úr, mint a jogállam visszaállításának új bajnokai között az egyik vezető, annyit fog mondani, hogy elnézést kér, szégyelli hogy ez történt”

— válaszolt Sebián-Petrovszki László, és megígérte, hogy a DK addig nem tágít, amíg meg nem szerzik a számlákat.

Valódi Hírek