Idegbajt kapott az Orbán-párti kutatóintézet vezetője, mert a „baloldal meg akarja támadni a családokat”

Megkergült.

A (szélső)jobboldal nemzetközi összefogásának szükségességét emelte ki az Alapjogokért Központ főigazgatója szombaton a mexikóvárosi Konzervatív Politikai Akció Konferencián (CPAC), kijelentve, „Magyarország azt üzeni, jobbra tarts!

Az Alapjogokért Központ vasárnapi, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint Szánthó Miklós a CPAC México elnevezésű rendezvényen azt mondta:

Magyarország iránytűvé vált

és szellemi energiát szolgáltat a konzervatív erőknek világszerte„.

Kijelentette: szerinte azért fontos a jobboldal nemzetközi összefogása, mert az „Isten, haza, család hármasegységét” érő balliberális támadások is globálisak.

A főigazgató azt mondta: a legtöbb nyugati ország komoly kihívásokkal néz szembe, civilizációnk egyszerre él át háborús, gazdasági, politikai és erkölcsi válságot. „A progresszív globalisták pedig kudarcot vallottak a válságok kezelésében” — vélekedett.

Jelezte: ma globális ellátási és energiaválsággal kell szembenézni, amely az Ukrajna elleni orosz agresszió következménye, és amelyet a szankciós politika csak tovább súlyosbított — vélekedett.

Ugyanakkor a „globális progresszív elit” csak a „marxista agymosásban” és az „ideológiai indoktrinációban” jeleskedik,

az a szándékuk, hogy „megfosszák a polgárokat

azoktól a szabadságjogoktól, amelyek az elmúlt két évszázadban jól szolgálták őket — mondta.

Ezek közé sorolta a szólásszabadságot, a lelkiismereti szabadságot, az állami szuverenitás vagy a nemzeti identitás értékeit, valamint a józan észhez, és a boldog, normális családi élethez való jogot.

Szánthó Miklós szerint a baloldal „le akar számolni a konzervatív értékekkel, sőt a múltat is el akarja törölni„. A történelmi amnézia, amely a múlt elutasításának egyenes következménye, biztonsági kockázattá vált — jelentette ki.

Azt állította: a nemzetközi színtéren ez a liberális idealizmus megszüntette a Nyugat azon képességét, hogy pragmatikus válaszokat adjon „a ma is velünk lévő, de a múltban gyökerező” — akár háborús — konfliktusokra.

Arról is beszélt: a „globalista újszocialisták

elég erősnek érzik magukat ahhoz, hogy „támadást indítsanak a család ellen is„.

A konzervatívoknak csak az a választásuk marad, hogy közösen lépjenek fel a támadással szemben, „hogy egymásnak kezet nyújtsuk, és vállvetve álljunk ki a harcokban„.

Szánthó Miklós azt állította: az elmúlt tizenkét évben Magyarország

minden kétséget kizáróan bebizonyította, hogy a jobboldal képes jól kormányozni„.

A magyar társadalom ma jutalmazza a munkát, tiszteli a teljesítményt, a vállalkozói szellemet, és segíti a családokat — mondta, iránytűnek nevezve Magyarországot a világ konzervatívjai számára.

A főigazgató úgy fogalmazott, „Magyarország azt üzeni: jobbra tarts!„, hozzátéve, Magyarország olyan szellemi energiát szolgáltat, amely „felvillanyozza a konzervatív megújulást„.

Kijelentette: a magyarok megtanulták, hogy a szocialisták bármilyen álruhát öltenek is,

ellopják tőlünk mindazt, ami igazán számít„,

ezért a magyarok

nem fognak térdet hajtani

a manapság divatos liberális neoszocializmus előtt sem„.

Az Alapjogokért Központ főigazgatója mexikóvárosi beszédének végén azt mondta: a sikerhez szükség van megbízható szövetségesekre, ez szerinte maga a CPAC.

(MTI korrigálva)

Valódi Hírek