Varga Judit óriási hisztit csapott: Szerinte ők mindent megtettek, hogy megkapjuk az uniós pénzeket

Az igazságügyi miniszter úgy véli, az unió egységét meg kell tartani.

Az MTI tudósítása szerint Varga Judit Brüsszelben azt mondta pénteken, hogy szerinte Magyarország mindent megtett azért, hogy megállapodjon az Európai Bizottsággal, és hogy teljesítse határidőre az uniós pénzek lehívását lehetővé tévő tizenhét vállalását.

Az igazságügyi miniszter ráerősített: „Magyarország intenzív tárgyalási folyamatban, mélyreható munkában van az Európai Bizottsággal, konstruktív és szakmai párbeszéd zajlik Brüsszel és Budapest között”.

Varga elmondása szerint szombaton hivatalos levélben tájékoztatják is Brüsszelt az állítólagos elvégzett munkáról.

„Magyarország elkötelezett az Unió pénzügyi érdekeinek védelme mellett is,

mivel az európai adófizetők, köztük a magyar állampolgárok és vállalatok befizetéseinek átlátható és hatékony felhasználása mindannyiunk közös érdeke” , írta Varga Facebook-posztjában a látogatás alatt.

És egy kicsit magyarázott arról is, miért fontos az unió egységét megtartani:

„Úgy gondolom, hogy a Magyarországgal szemben indított kondicionalitási eljárás egy teszt, ami a konstruktív párbeszéd példájává, az egység a sokféleségben eszméjének szimbólumává és a valódi szolidaritás megerősítő eszközévé válhat.

Ezért nem szabad hagynunk, hogy az eljárás önző politikai érdekek és számítások túszává váljon, és pont egy olyan időszakban ássa alá az Unió egységét, amikor olyan példátlan kihívásokkal kell szembenéznie, amelyekkel csak közösen tudunk szembenézni.”

Az Európai Bizottság szeptemberben javasolta, hogy Magyarországtól meg kellene vonni az uniós pénzeket. A döntést az Európai Tanácsra bízták. A javaslat szerint 3000 milliárdnyi összegtől esnének el Orbánék.

A Fidesz eleget tett az unió korrupcióellenes kéréseinek, még októberben megszavazta a parlament a 17 pontos törvénycsomagot.

Valódi Hírek