Most érkezett: Leállt Ukrajna energiarendszerének fele az orosz csapások miatt

Putyin parancsára az oroszok lövészárkok ásásába kezdtek.

Ukrajna energiarendszerének csaknem fele leállt az orosz rakétacsapások következtében — közölte Denisz Smihal ukrán miniszterelnök pénteki sajtótájékoztatóján.

A kormányfő hangsúlyozta: Oroszország folytatja a rakétacsapásokat Ukrajna létfontosságú polgári infrastruktúrája ellen, így harcolva a civil lakosság ellen, és megfosztva az embereket a téli időszakban az áramtól, a vezetékes víztől, a fűtéstől és a kommunikációtól.

Az ukrán miniszterelnök emlékeztetett arra, hogy csak november 15-én

Oroszország mintegy száz rakétát lőtt ki Ukrajna városaira.

Hangsúlyozta: ilyen körülmények között Ukrajnának további támogatásra van szüksége európai partnereitől az energiaszektorban.

Hozzátette: kiegészítő berendezések szállítására számít, valamint gáz beszerzése céljából pénzügyi forrásokra.

Mindeközben Vlagyimir Putyin utasítására az oroszok erődítési munkálatokba kezdtek a 2014 óta megszállva tartott Krím félszigeten.

Szerhij Akszjonov, a régió vezetője szerint ezzel „garantálni lehet a krímiek biztonságát”.

Műholdfelvételek alapján korábban már a brit hírszerzés és más szakértők is hírt adtak arról, hogy a Krím határában az oroszok lövészárkok ásásába kezdtek.

Herszon visszafoglalása után az ukrán hadsereg folytatja az offenzíváját dél felé, és valószínűleg megpróbálják visszaszerezni az Oroszok által megszállt Krímet is.

(MTI / meduza.io / 444.hu)

Valódi Hírek