Árnyékkormány: Továbbra is követeljük a tanárok béremelését, hiába szavazza le azt a Fidesz (+videó)

Nem hagyják annyiban.

Az Országgyűlés Kulturális bizottsága kedden tárgyalta az árnyékkormány javaslatait, amik a pedagógushiány enyhítéséről és a pedagógusok védelméről szóltak, ezt mind leszavazta a kormánypárt — jelentette be keddi online sajtótájékoztatóján Barkóczi Balázs, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője és oktatási és kulturális árnyékminiszter.

A DK képviselőcsoportja által benyújtott dokumentumok olyan javaslatokat tartalmaztak, mint a pedagógusok és óvodapedagógusok alapilletményének megemelése 45 százalékkal, a pedadógusoknak a sztrájkjog visszaállítása, lakhatási támogatás beépítése a cafetériába, vagy akár a bölcsödei szabályozások egységesítése.

„Mindez persze a Fideszt nem érdekelte”

— jelentette ki a politikus.

Barkóczi szerint a kormánypártot azért nem érdeklik ezek a dolgok, mert az oktatásból nem lehet lopni, azt csak lepusztítani lehet, ahogy azt az elmúlt 12 évben tették.

A parlamenti képviselő elmondta, hogy ez a kormány képtelen és alkalmatlan orvosolni a tanárok és iskolák problémáit.

„A Fidesz oktatáspolitikája az elmúlt években csődöt mondott”

— tette hozzá Barkóczi, és szerinte ennek a közoktatás és a felsőoktatás is issza most a levét.

Az Árnéykkormány továbbra is ragaszkodik ahhoz, hogy a pedagógusok alapilletményét emeljék emg 45 százalékkal, és adják vissza a sztrájkjogot a tanároknak.

Az árnyékminiszter követeli azt is, hogy a kirúgott tanárokat azonnal vegyék vissza ugyanabba a munkakörbe, ahonnan albocsátották.

Valódi Hírek