Kiderült, mire készülnek Semjénék: Új kezdeményezést indít a KDNP

Kereszteket fogadnak örökbe.

Fogadj örökbe egy keresztet!” címmel országos kezdeményezést indít a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) a települések közterületein, utak mentén álló keresztek megmentésére, felújítására és azok renoválására.

Latorcai Csaba, a párt ügyvezető főtitkára, a Miniszterelnökség területfejlesztésért felelős parlamenti államtitkára egy nemrég felújított bajai kereszt újraszentelésén elmondta: a keresztek nem csak vallási jelképek, hanem annak a 2000 éves európai és magyar kultúrának a jelképei, aminek köszönhetően a magyarság is otthonra talált, megmaradt és reményeink szerint tovább gazdagodik itt, a Kárpát-medencében. Latorcai vélekedése szerint

a keresztek erkölcsi, kulturális és fizikai értelemben is igazodási pontok.

A KDNP teljes pártcsaládja felkarolta a kezdeményezést, és azt országos akcióvá kívánják tenni.

„Miközben Európa nyugati felén éppen eltávolítják a kereszteket a különböző közösségi helyekről, mi, magyarok közösen, összefogással megőrizzük az örökségünket”

— fejtette ki Latorcai.

„A keresztek felkiáltójelként azt üzenik, hogy őrizzük kereszténységünket, páratlan kultúránkat,

»mert csak ez jelent valódi igazodási, tájékozódási lehetőséget a 21. században«”

— állította az államtitkár.

Latorcai közölte: a KDNP tagszervezetei 44 kereszt felújítását vállalták 2023 végéig. Az érdeklődő civilek, intézmények, cégek a [email protected] email-címen jelezhetik, hol, melyik kereszt felújítását tervezik.

Zsigó Róbert, a térség fideszes országgyűlési képviselője az MTI tudósítása szerint azt mondta: reméli, hogy az országos kezdeményezés figyelmeztetni fogja a ma emberét

a keresztény értékekhez való visszafordulásra, az azokra való támaszkodásra.

(MTI)

Valódi Hírek