A komplett magyar sajtó bevette a kamut, hogy Elon Musk Romániában halloweenezik

Nem csak a fideszes szolgamédia, de a HVG és a 24.hu is tényként közölte a kacsát.

A hétvégén robbant a hír, miszerint Elon Musk Törcsváron a kastélyban tartott halloweeni bulit, amelyen több nemzetközi híresség is részt vett.

Ez a kastély Drakula állítólagos lakhelye volt, a híerk szerint Musk ezért is választhatta ezt az állítólagos bulija helyszíneként.

A HVG saját cikkében még Musk egyik tweetjét is bizonyítékként hozza fel, hogy a milliárdost kenyérrel és pálinkával fogadták egy helyi étteremben.

A 24.hu is ugyanazt a protált jelöli meg forrásként, mint a HVG, azonban bővebben írtak a világ leggazdagabb emberének programjáról. Forrásaik szerint ugyanis tartottak egy eseményt egy helyi étteremben, a sajtót teljesen kizárták. Az egyik szemtanú még azt is elmondta, hogy az étteremhez vezető út egy részét két oldalról fáklyákkal világították meg, belülről pedig dobok hangja és „titokzatos zajok” szűrődtek ki.

A kormány propagandasajtója is hangosan adta hírül, hogy Elon Musk Erdélyben tart bulit, sok portál ugyanazt a címet adta a hírnek:

Elon Musk a Brassó megyei Törcsvár kastélyában ünnepel.

Hétfőn aztán jött a hír, miszerint csak álhír volt a buli, Musk nem lépett be Romániába.

A román Libertatea nevű lap ugyanis hétfőn úgy értesült román belügyminisztériumi forrásokból, hogy Elon Musk nem lépett be az országba.

Magát a bulit egyébként megtartották a törcsvári kastélyban, és sok híresség megjelent, de úgy tűnik, hogy nem volt köztük sem Elon Musk, sem Angelina Jolie.

A rendezvényen azonban részt vettek a Google, a PayPal és a Hotmail alapítói is.

Valódi Hírek