Kálmán Olga kegyetlenül kiakadt: A sportcsarnokokat mégis felfűtik, míg az iskolákban fagyoskodni kell (+videó)

A péntek reggeli rendelet is ezt bizonyítja.

„A friss Magyar Közlönyben jelent meg egy rendelet, amely szerint a kormány már nem ragaszkodik annyira a 18 fokos fűtés korlátozáshoz, bizonyos intézetekben: ennél melegebb is lehet. A hír hallatán az ember azt gondolná, győzött a józan ész, és a kormány nem fogja a 18 fokba ültetni az iskolásokat, legalább az általános iskolákban. De erről szó sincs. A korlátozás alól kizárólag bizonyos sport központokat mentenek fel, az iskolákat nem”

— mondta Kálmán Olga, a DK frakciószóvívője a péntek délben megjelent videójában. A politikus egy reggeli hírre reagált így.

„Az árnyékkormány szerint éppen ennek az ellenkezőjét kellett volna tenni: nem a sportközpontokkal kellene kivételezni, hanem az iskolákban kellene biztosítani az oktatás alapvető feltételeit.”

— jelentette ki.

Kálmán Olga szerint jól látszik, hogy ez a kormány mit tart fontosnak, a sportot megint az oktatás elé helyezték. Hozzátette: éppen emiatt a politika miatt jutottunk ide.

„10-12 éves gyerekeket tehát továbbra is lehet 18 fokos tantermekbe ültetni, és elvárni tőlük, hogy maradjanak egyhelyben és figyeljenek az órákon. Bezzeg ha sportolni, mozogni mennek, akkor rögtön melegebbre van szükség.”

— mondta. Szerinte ez a rendelet a logika és a józan ész teljes hiányára utal, és a kormány újra bebizonyította, hogy nem érdekli, hány gyerek fog megbetegedni a fűtetlen tantermek miatt.

Videó:

 

Valódi Hírek