FRISS: Az Árnyékkormány átfogó tervet készít a Balaton visszaszerzéséért (+videó)

Dobrev Kláráék vízparti építési moratóriumot rendelnének el.

Eljött az ideje, hogy a Balaton-partot visszaadjuk azoknak, akiktől elvették az elmúlt 12 évben! Az árnyékkormány szakértőkkel közösen átfogó tervet készít a Balaton védelmében. Dolgozunk és alternatívát mutatunk! — jelentette be közösségi oldalán Dobrev Klára.

„Itt vagyunk azon a Balaton-parton, amit az elmúlt 10-12 évben szép lassan, lépésről lépésre, körről körre, méterről méterre, elvettek a magyar emberektől”

— hívta fel a figyelmet csütörtöki videójában Dobrev Klára, az Árnyékkormány vezetője.

Közölte: az elmúlt 10 évben a Fidesz-közeli oligarchák olyan építkezéseket indítottak el a parton, ahogy szépen szépen lassan kiszorították ezekkel az építkezésekkel a magyar embereket.

„Egyre kevesebb a szabadstrand, egyre kevesebb olyan hely van, ahol a gyerekekkel, családdal egy pár napot el lehetne tölteni anélkül, hogy az ember iszonyatos mennyiségű pénzt kifizessen, akár csak egyetlenegy napért”

— hangsúlyozta a DK EP-képviselője.

Dobrev Klára arról tájékoztatott, hogy az elmúlt órákban civilekkel, helyi önkormányzati képviselőkkel, vállalkozókkal beszélgettek a Balaton-part problémáiról, mert – mint fogalmazott – „vissza kell szereznünk a Balaton-partot, mert a Balaton mindenkié!”.

Dr. Oláh Lajos, az árnyékkormány környezetvédelmi és klímaügyi árnyékminisztere elmondta: ahhoz, hogy lemehessenek a parthoz, olyan táblák mellett kellett elhaladniuk, mint hogy „építési terület”, „behajtani szigorúan tilos”, „idegeneknek bejönni tilos”. Mint mondta, egy olyan területre kellett ilyen táblák mellett eljönni, amelyik mindenkié.

A politikus figyelmeztetett: ha nem figyelünk oda pár éven belül már kerítések is lesznek.

„Ebben a pillanatban is 42, ismétlem, 42 gigaberuházás van, amelyik a NER-hez kötődik. Olyan beruházás is van, ahol a Balaton vizét, már bevezetik NER-es telkekre, a Magyar Nemzeti Bank telkére bevezetik a Balaton vizét”

— számolt be róla Oláh Lajos.

„Nem engedhetjük meg, éppen ezért Dobrev Klárával, az árnyékkormány miniszterelnökével egy Balaton-csomagot készítünk elő.”

— közölte.

Dobrev Klára elmondta: mindezek miatt egy átfogó Balaton-parti koncepció kidolgozására kérte fel Oláh Lajost, hogy dolgozza ki annak a jogszabályi feltételeit, hogy egy Balaton-parti

vízparti építési moratóriumot

rendeljenek el, mert vissza kell szerezni a Balatont az embereknek.

Videó:

.

Kapcsolódó:

Szintet léptek Orbánék: Hektáronként vásárolják fel a Balaton környékét a Fidesz-közeli cégek

.

Valódi Hírek