Mi történt? Nyom nélkül tűnt el 50 millió forint a vízilabdaszövetségtől

Volt, nincs.

A XIII. kerületi kapitányság a vízilabda szövetség feljelentése alapján csalás megalapozott gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen nyomoz, derült ki a 444 cikkéből.

Augsuztus 25-én döntött arról az elnökség egyhangúlag, hogy a hiányzó pénzt pótolják, majd feljelentést is tettek a rendőrségen.

Ez az egyetlen dolog, ami arra utal, hogy a szervezettől eltűnt 50 millió forint, a nyilvánosságot nem tájékoztatták az esetről.

Érdekessége az ügynek, hogy Vári Attila, a szövetség elnöke, október 14-én váratlanul lemondott, egyedül a telex.hu említette meg cikkjében, hogy az augusztus-szeptemberi spliti EB szervezőbizottsága nem kapta meg a MVLSZ-től a szállásköltség 70 százalékát, kétszer mintegy 60 ezer eurót, és azt újra kell utalni.

Ez az összeg akkori árfolyamon nagyjából 50 millió forintot jelentett.

A források szerint ez úgy történhetett meg, hogy egy magukat az Európa-bajnokság szervezőinek kiadó csoport emailt küldött a Magyar Vízilabda Szövetségnek, hogy a szállás árát már egy megváltozott, új számlaszámra kérik. A vízilabdaszövetség ezt kérdés nélkül meg is tette.

Valódi Hírek