FRISS: Orbánék lázasan keresik a spicliket a Rogán alá tartozó magyar titkosszolgálatokba

Hackereket és szakmunkásokat is várnak.

Intenzív toborzásba kezdett a nemzetbiztonsági szakszolgálat: szakmunkások és diplomások jelentkezését is várják.

A Nemzetbiztonsági Szakszolgálat (NBSZ) honlapján ez olvasható:

„A szakmunkás képzettségtől a többdiplomás végzettségen át MINDEN érdeklődőt és jelentkezőt szívesen fogad a Szakszolgálat!”.

A „minden” szó azért van nagybetűvel szedve, mert a közleményükben is így tettek, ezzel nyomatékosítva, hogy valóban MINDENKIRE szükségük van.

A legutóbbi kormányalakítás után a Rogán Antal vezénylete alá került titkosszolgálatokat milliárdokkal tömte ki az állam, a legtöbb pénzt

  • a lehallgatásokat,
  • megfigyeléseket
  • és egyéb operatív feladatot végző NBSZ kapta.

Az NBSZ korábban figyelők után kutatott, ám a honlapjukon közzétett információk alapján az derül ki, hogy szinte minden területre kell nekik „szakember”.

A háttértámogató és a műveleti-technikai területre is keresnek szakembereket a pénzügyestől a bölcsészeken át az informatikusig, az NBSZ alá tartozó szakértői intézetükbe többek között pedig vegyészeket, nyelvészeket és bölcsészeket is keresnek. A Nemzeti Kibervédelmi Intézet pedig szintén lázasan kutat informatikusok után, sőt (etikus) hackereket is keresnek.

A titkosszolgálathoz a felvétel egy előszűréssel és egy tájékoztató előadással kezdődik, ezek után következik a szakmai interjú, a pszichológiai alkalmassági vizsgálat vagy kompetenciavizsgálat, az egészségi alkalmassági vizsgálat, a nemzetbiztonsági ellenőrzés, és ha mindez rendben lezajlott, akkor már csak a „kinevezés” van hátra.

A kormány 30 milliárd forinttal növelte júliusban a titkosszolgálatok költségkeretét. A legtöbb pénzt az NBSZ kapta,

a szervezet 14,4 milliárd forinttal gyarapodhatott,

amely források többsége személyi juttatásokra megy el.

(hvg.hu)

Kapcsolódó:

https://nyugatifeny.hu/2022/09/14/mi-tortenik-elkepeszto-fizetesert-toboroznak-besugokat-a-titkosszolgalathoz

Valódi Hírek