Nagyon parázhat Orbán a brüsszeli uniós csúcs előtt: Egész nap ki se jött a Karmelitából

Harcolni indul a kormányfő.

A Magyarország energiabiztonsága szempontjából kiemelkedő fontosságú témákat tárgyaló kétnapos brüsszeli EU-csúcs előtt Orbán Viktor miniszterelnök vezetésével szerdán egész nap a Karmelita kolostorban ülésezik Magyarország kormánya teljes körben, valamint az uniós ügyekben illetékes miniszterek részvételével külön is — tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Havasi úgy látja, „az előterjesztések megtárgyalása során világossá vált: Brüsszel legújabb javaslata a gázársapkáról Magyarország számára a jelenlegi formájában gázembargót jelent”.

Hozzátette: a magyar gazdaság és a magyar családok számára „az elhibázott brüsszeli szankciók” már így is szinte elviselhetetlen terhet jelentenek, „ebből elég volt”.

Így Orbán, ehhez mérten a „háborús szankciós” politika átgondolását, és „ésszerű alapokra” helyezését fogja indítványozni a pénteki EU-s csúcstalálkozón.

Orbán a Facebook-oldalán is hasonlóan harcias hangvételű bejegyzést tett közzé. A kormányfő úgy írt, „Brüsszel legújabb javaslata a gázársapkáról Magyarország számára jelenlegi formájában gázembargót jelent”.

„Elég volt az elhibázott brüsszeli szankciókból”

— ismételte el.

.

Valódi Hírek