Orbán embere bejelentette: hiába a válság, Magyarország kitűnően teljesít

Utolérhetetlenek vagyunk.

1956 egy igazodási és különleges erkölcsi, szellemi tájékozódási pont az egész magyar nemzet számára

— jelentette ki Nagy István agrárminiszter az 1956. évi forradalom és szabadságharc emléknapja, október 23-a alkalmából rendezett ünnepségen kedden a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban.

A miniszter a tárca közleménye szerint a nemzeti ünnep kapcsán arról beszélt, hogy 1956. október 23. „mindenki szabadságát jelenti„, azoknak a szabadságát, akik magukat nem pusztán egyénként, de közösségként, sőt nemzetként határozzák meg, ragaszkodnak a nyelvükhöz, egyedülálló kultúrájukhoz, és hazának élik meg szülőföldjüket, határon innen és túl.

A tárcavezető arról beszélt: a magyar mezőgazdaság a kihívások ellenére folyamatosan biztosítja a lakosság jó minőségű, biztonságos élelmiszerrel való ellátását, miközben emelkedett a kibocsátás és az agrárexport. Az agrárium nemzetstratégiai ágazat lett, amelyben a siker egyik záloga az ágazati szereplők közötti összefogás — mondta.

Kitért arra is, hogy a történelmi léptékű aszály, a közelünkben dúló háborús konfliktus és — az Orbán-kormány által agyonszajkózott — „elhibázott” uniós politika hatására kibontakozó

gazdasági és energiaválság sem akadályozza a magyar agráriumot a helytállásban.

Nagy István az ünnepség keretében kitüntetéseket adott át. Kiemelte: a napjainkra jellemző rendkívüli időkben különös súlya van annak, ha szép számmal akadnak olyanok, akik minden nehézség ellenére hisznek magukban, és tudásukat felhasználva kiemelkedő munkát végeznek.

A díjazottak teljesítménye nemcsak őket és a szűkebb környezetüket gazdagítja, hanem az egész nemzetet szolgálja a példamutatásukon keresztül — szögezte le a tárcavezető a közlemény szerint.

(MTI korrigálva)

Valódi Hírek