Bréking: Dobrev Klára utcára hívja a magyarokat október 23-án (+videó)

Forr a düh és az elégedetlenség.

„Van ideje az emlékezésnek, van ideje a csendes főhajtásnak, és van ideje a küzdelemnek. Az idei október 23-a mindezekre egyszerre kötelez minket, mert nem lenne őszinte a szabadságért küzdőkre való megemlékezésünk, ha látva mindazt, ami hazánkban történik, most szótlanok és tétlenek maradnánk.”

– mondta Dobrev Klára vasárnapi videójában.

A DK EP-képviselője szerint minden korábbinál élesebben látszik, hogy a kormány becsapta Magyarországot. Elég körülnézni, hogy lássuk, sokaknak kilátástalan lett az élete.

„És nem a háború, nem Brüsszel vagy valamifajta nemzetközi összeesküvés, hanem saját kormányunk az oka a fojtogató megélhetési válságnak. Becsaptak bennünket.”

– mondta.

Kijelentette: ebben a helyzetben a felháborodás és tiltakozás jogos október 23-án:

„Idén legyen a jelszavunk, hogy utcára magyar!”

Dobrev Klára elmondta: sokfélék vagyunk, sokféle életet élünk, és ez így természetes. Az elmúlt napokban rengetegen vonultak utcára, de még mindig nagyon sokan vannak, akik minden felháborodásuk mellett csendesebbek, akik félnek a hatalom megtorlásától.

„Idén október 23-án nekik is erőt kell adnunk! Nekik is lépésről-lépésre segítenünk kell, hogy kiszabaduljanak a félelem fogságából. Ezért nem javaslok most többet, csak annyit, hogy utcára magyar!”

– hívott mindenkit tüntetésre Dobrev Klára.

A DK EP-képviselője azt kérte mindenkitől, aki teheti, hogy menjen ki bármilyen tüntetésre, akár tanár, diák vagy szülő, bizonytalanságba taszított közalkalmazott, a holnaptól félő nyugdíjas.

„De aki bizonytalan az is, csak induljon el egy sétára, baráttal, társsal, családdal, együtt lenni a többiekkel. Mutatva, hogy nem félünk.”

Videó:

Valódi Hírek