Jogerős: Megnyerte a pert a DK, nyilvánosságra hozzák, mennyibe került a tavaly augusztusi giccsparádé

Szorul a hurok.

Jogerősen pert nyert a Demokratikus Koalíció: Most már tényleg nem titkolózhat tovább a szervező cég a gurulós turul és a többi augusztus 20-i giccsparádé ügyében — közölte szerdai közleményében a párt.

A Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője, Sebián-Petrovszki László közérdekű adatigénylés keretében kérte ki a tavalyi augusztus 20-i állami ünnepséggel kapcsolatos szerződéseket — emlékeztettek.

Az adatszolgáltatást az ünnepségeket szervező Visit Hungary Nemzeti Turisztikai Szervezet Nonprofit Zrt. megtagadta, ám a Fővárosi Törvényszék korábban első, most pedig a Fővárosi Ítélőtábla másodfokú ítéletben is

kötelezte a céget

a kért információk kiadására.

„A Demokratikus Koalíció véget vet a titkolózásnak a gurulós turul és a többi augusztus 20-i giccsaparádé ügyében. Amint birtokunkba kerülnek a szerződések,

nyilvánosságra fogjuk hozni,

mennyibe került a magyaroknak a Szent István napi bóvliözön.

Mi ugyanis elfogadhatatlannak tartjuk, hogy közpénzből tartsák el a haverok cégeit, ahogy azt is, hogy utána még megtagadják a szerződések kiadását is! A DK ezért megy el az ilyen ügyekben a végsőkig, mert mindenkinek joga van megtudni az igazságot!”

— zárul a közlemény.

Valódi Hírek