Megrázó vallomás: egy brit fogoly elmondta, hogyan kínozták meg Putyinék

Ezekkel barátkozunk.

Közel fél évet töltött az oroszok fogságában Aiden Aslin. A brit férfi 2018-ban hazájától távol, Ukrajnában kezdett új életet, mielőtt hadifogságba esett. A férfi egy Szaúd-Arábia által kitárgyalt fogolycsere révén jutott vissza Angliába.

Aslin Newarkból származik, és 2018-ban azt követően költözött Ukrajnába, hogy beleszeretett egy ottani nőbe. Ott csatlakozott a tengerészgyalogosokhoz, és a háború kitörését követően Mariupolba vezényelték.

Az oroszok egy marokkói társával együtt fogták el áprilisban. A megszállók azt mondták nekik, hogy halálbüntetést szabtak ki rájuk.

Miután kiderült, hogy brit állampolgár, az oroszok megverték őt, és kétszemélyes cellába zárták egy társával együtt.

Ott egy tetves, csótányos szőnyegen kellett aludniuk, és nem használhattak wc-t, helyette üvegeket kaptak.

A cellából csak akkor engedték ki, amikor propagandaanyagot forgatott vele az orosz hadsereg, amelyben azt kellett mondania, minden nagyon jó az oroszoknál.

Reggelente el kellett énekelniük az orosz himnuszt — ha nem engedelmeskedtek, megbüntették őket.

Egyszer megfenyegették Aslint, hogy levágják a fülét, azonban ez nem történt meg. Egyszer azonban hátba szúrta őt az egyik őr, és megkérdezte: gyors vagy szép halált szeretne.

Úgy felelt, gyors halált szeretne, mire az őr azt mondta neki: „Szép halálod lesz, és én fogok gondoskodni róla, hogy szép halálod legyen„.

Aslin kijelentette, rosszabbul bántak vele, mint egy kutyával.

Soha nem gondoltam volna, hogy élve kijutok onnan

— mondta családjának, miután túlélte a megpróbáltatásokat, és épségben hazajutott.

(444.hu/Guardian)

Valódi Hírek