Gulyás bejelentette: Meghosszabbítják a csirkefarhát és a benzin árstopját

Csak a többi ezer termék kerül a duplájába.

Szombaton 13 órától tartott „rendkívüli” kormányinfón jelentette be Gulyás Gergely, hogy a kormány év végéig meghosszabbítja az üzemanyagra és a hat élelmiszeripari termékre kivetett árstopját.

Mint ismert: a kormánynak mindez egy fillérjébe sem kerül, ők csak kötelezik az élelmiszerboltokat, hogy befagyasztott áron árulják a cukrot, olajat, csirkefarhátat. Az üzletek az így keletkező veszteségüket természetesen a többi ezer termék árának megemelésével kompenzálják, tehát a végén a kasszánál a teljes bevásárlásért ugyanannyit vagy még többet kell fizetnünk, vagyis egy hatalmas parasztvakítás az egész.

Gulyás azt is elmondta, hogy a rezsiemeléshez nem nyúlnak, az jól működik, sőt: Gulyás szerint többen férnek be a rezsi-átlagfogyasztásba, mint korábban gondolták.

A kormányinfón jelen volt Nagy Márton miniszter is, aki azt ígérte: az energiaintenzív kis- és közepes vállalkozások számára a gáz- és áramköltségek növekményének 50 százalékát három hónapra (október, november, december) megtérítik. A támogatás nem jár automatikusan, azért pályázni kell.

 

Valódi Hírek