DK: Több pénzért kevesebb fűtést kapnak a távhős családok! (+videó)

Másfél millió ember várja elkeseredetten a fűtési szezont.

Mára nagyon úgy tűnik, hogy az Orbán-kormány egy dologban nyújt a lopáson kívül kiemelkedő teljesítményt: a magszorítások terén — jelentette ki Varju László, a DK gazdasági szakpolitikusa csütörtökön.

Hozzátette, az idei nyár semmi másról nem szólt, mint az orbáni megszorításokról, az adóemelésről, inflációról, és a rezsiemelésről.

„Nem volt olyan hét, amikor ne szembesültünk volna újabb áremelkedésekkel és még messze nem értünk a végére”

— hívta fel a figyelmet a politikus.

Varju László elmondta, egy darabig úgy tűnt, hogy a távhős lakások megússzák az emelést, de gyorsan kiderült, hogy elhamarkodott volt a bizalom. Emlékeztetett, hogy Steiner Attila, a Technológiai és Ipari Minisztérium államtitkára egy konferencián jelentette be, hogy

„tervben van az idei télen a lakossági felhasználóknak átadott hőmennyiség csökkentése a távhő rendszerekben”.

Varju László hangsúlyozta: ez pedig semmi mást nem jelent, mint újabb megszorítást.

A politikus felidézte Gulyás Gergely nyilatkozatát, miszerint „a mérőprogram finanszírozása érdekében 28 fillérrel megemelik a távhő mértékét, de ez nem érinti a lakosságot, mert majd az ipari fogyasztók fizetik ezt meg”.

„Érdemes fenntartással kezelni az ilyen kijelentéseket. Az elmúlt hónapokban ugyanis, nem egy esetben hazudtak az áremelésekről. A Demokratikus Koalíció felhívja a figyelmet, hogy

Orbán hibája, ha idén több pénzért kevesebb fűtést kapnak a magyar családok.

Az orbáni megszorítások, adóemelések, infláció és rezsiemelés idején újabb és

újabb nehézségekkel kell szembenéznie a magyaroknak, miközben a fizetésük egyre kevesebbet ér”

— hangsúlyozta a politikus.

Kiemelte, hogy az Orbán-kormány folyamatosan Brüsszelt és az Európai Uniót teszi felelősség a válságért, azonban a valóság más. Mint mondta, ha Orbánék valóban olyan felelősségteljes családbarát vezetői lennének az országnak, ahogyan azt magukról harsogják, akkor már évekkel ezelőtt felkészültek volna arra, hogy akár a társas, akár a családi házakat, modern és hatékony környezettudatos energetikai fejlesztésekkel lássák el.

Videó:

.

Valódi Hírek