Megszólalt az Orbánék által kicsinált pedagógus — ezt üzeni a hatalomnak

Nem tudják elhallgattatni.

Interjút adott a Partizánnak a miskolci Hermann Ottó Gimnáziumból a kormányzati felügyeleti szerv, a tankerület által elbocsátott igazgatóhelyettes. Dezsőfi György elmondta, szerinte minden tanár elégedetlen, és nem csupán azért, mert féltik az egzisztenciájukat.

Arról nyilatkozott, véleménye szerint az elmúlt 9 évben nagyon jól végezte a munkáját, és sok újítást vitt véghez az intézményben. „Az bánt a legjobban, hogy úgy érzem, mintha félrepöcköltek volna egy sakktáblán” — jelentette ki.

A pedagógust azért mentették fel, mert 36 társával együtt polgári engedetlenség keretében tiltakoztak a közoktatási jelenlegi helyzete miatt. Megemlítette, hogy meg sem hallgatták, be sem hívták őt a héten az ügy miatt, mielőtt kicsapták. Kijelentette, az általa elkövetett „jogsértéssel” nincs arányban a felmentéssel.

A mesterpedagógus elmondta, ez idáig 4 órát kellett megtartania az intézményben, a többi időt az igazgatóhelyettesi feladataival tölthette. A felmentését követően már csak taníthat, és most már 18 órája van.

Dezsőfi György kijelentette, azért vett részt a polgári engedetlenségi akcióban, mert egyetért vele, és most is így tenne. Hozzátette, kollégáit komolyan megfenyegették kirúgással — többségüknek családja van, és nagyon alacsony a keresete. Úgy véli, a fenyegetőző levelet

nem a tankerülettől küldték, hanem felsőbb körökből.

Cinikusnak tartom, hogy a média egy részében az jön le, hogy csak a tanárok egy része elégedetlen, a többség nem az. Ez nem igaz,

minden tanár elégedetlen,

csak nem mindenki teheti meg, vagy meri megtenni, hogy kockára tegye az egzisztenciáját” — jelentette ki.

A miskolci diákok nemrég élőlánccal álltak ki mellette, hogy tiltakozzanak a kirúgása ellen. Az elbocsátott igazgatóhelyettes ezt meghatónak nevezte.

A jelenlegi oktatási rendszerről szofisztikált, ugyanakkor sarkos véleményt fogalmazott meg. „Látok egy láncot, aminek van egy kezdőpontja és egyre inkább azt látom, robotizált emberek állnak ebben a láncban. Adnak egy utasítást, a láncon végigfut és végrehajtják. Ha van egy hibás szem, azt kiveszik, és betesznek a helyére egy másikat.

Én nem akarok robot lenni

— mondta.

Dezsőfi György interjúját itt lehet visszanézni:

(Partizán/YouTube)

Valódi Hírek