FRISS: A DK lépéseket tesz Orbánék botrányos Vodafone-üzlete miatt

Szerintük jobb helye is lenne ennek a pénznek.

Miközben az egész ország azt számolgatja, hogy bevásároljon, vagy rezsit fizessen, az Orbán-kormány 700 milliárd forintot költ arra, hogy Mészáros Lőrinc és barátai megvegyék a Vodafone-t — hívta fel a figyelmet Varju László, a DK gazdasági szakpolitikusa csütörtökön.

Hozzátette: arra nem lesz pénz, hogy felfűtsék az iskolákat, hogy megemeljék a tanárok bérét, vagy hogy ne hétszeresen emeljék a gázárat, de arra van, hogy megvegyék a Vodafone-t.

„Ma Orbán Viktoron és Mészáros Lőrincen kívül, valószínűleg nincsen olyan ember az országban, aki ezt a pénzt ne inkább a családok rezsitámogatására költené. Ez a vásárlás ugyanakkor nem csak kormányzati megszorítások miatt elszegényedő magyar családok arculcsapása,

hanem tiltott állami finanszírozás is lehet, hiszen a kormány közpénzből alakítja át a telekom piacot Magyarországon”

— jelentette ki a politikus, hozzátéve, hogy papíron ilyet még Magyarországon sem lehet csinálni, de az Európai Unióban is tiltott.

Varju László közölte:

a Demokratikus Koalíció a Gazdasági Versenyhivatalhoz és az Európai Bizottsághoz fordul a Vodafone felvásárlása ügyében.

Mint mondta, ha csak egy minimális esély is van arra, hogy ezzel megakadályozzák a Vodafone felvásárlását a magyarok pénzéből, akkor érdemes mindent megtenni ezért, ugyanis – mint mondta – „tudunk egy sokkal jobb helyet ennek az összegnek”.

„A DK felszólítja a kormányt, hogyha ilyen sok szabadon elkölthető pénzt talált a költségvetésben, akkor inkább

vonja vissza a rezsiemelést és a hétszeres gázárat, majd fizesse be ezt a 700 milliárd forintot a rezsivédelmi alapba!”

— jelentette ki Varju László, megjegyezve, nincs rendben, hogy amíg a családok azt számolgatják, tudnak-e majd fűteni télen, addig 700 000 000 000 forintot költünk el fideszes telekom-birodalomra.

Videó:

.

Valódi Hírek