Kálmán Olga: Az ársapkák csak az ország átverésére voltak jók

A DK szerint nemcsak az ársapkák az átmenetiek, hanem a kormány is.

„A választási kampányra és az ország átveresére jók voltak az ársapkák, de most már megvan a hatalom, így nincs rájuk szükség a továbbiakban.”

– kezdte Kálmán Olga, a DK frakciószóvivője online sajtótájékoztatóját. Kálmán szerint az ársapkák eltörlése így egy újabb megszorítás a hétszeres gázáremelés, a többszörös áramáremelés, az Európa-rekorder élelmiszer-drágulás, a KATA eltörlése, és a számtalan kormányzati adóemelés után.

„A Demokratikus Koalíció szerint bebizonyosodott: az ársapkával is csak

átverték

a magyarokat. A választás után a Fidesz ezeket is megszünteti, jön a következő fájdalmas megszorítás. A DK szerint ez a sokadik bizonyítéka annak, hogy Orbán miatt van válság Magyarországon, és amíg Orbán marad, marad a válság is.”

– mondta a politikus.

Hozzátette: hiába beszél átmeneti helyzetről a kormány az ársapkák kivezetése kapcsán, valójában ez a kormány tekinthető átmenetinek, és valójában ez a kormány okozza a válságot Magyarországon.

„Az elmúlt napokban úgy lett Magyarország Európa élelmiszerdrágulás-rekordere, hogy bizonyos termékek rögzített, hatósági áron voltak. Így is 20 százalék feletti élelmiszer-drágulás volt csak az elmúlt félévben. Az ársapkák nélkül ennél is durvább gazdasági összeomlásszerű drágulás következik.”

– fogalmazott

Kálmán Olga szerint a kormány korábban azzal vádolták az ellenzéket, hogy megszorításokra készül. Ezzel szemben a választások után megszorítások tucatjait borították az átvert és kisemmizett országra.

A teljes sajtótájékoztatót itt tudod megnézni:

Valódi Hírek