Bajban az OMV: Megvan, miért fogynak ki sorra benzinkútjaik az üzemanyagból

Több okot is említettek.

Az OMV egyre többször tapasztalja a helyi OMV-töltőállomások lefogyását, derül ki a vállalat nyilatkozatából, amit a hvg.hu-nak adott.

A magyar OMV-kutakra normál krülmények között Ausztriából, a schwechati finomítóból érkezik az üzemanyag-ellátás. Ám jelenleg a schwechati finomító ideiglenes leállása miatt az OMV Hungária Kft. a szabadpiacról piaci áron, vagy a MOL-tól tudja biztosítani az üzemanyag-ellátást. Az osztrák finomító várhatóan csak

októbertől

fog újra teljes kapacitással működni.

A MOL azonban nem tudja biztosítani a kiszolgálást, miközben az OMV Hungária Kft. forgalma jelentősen megnőtt az árplafon bevezetése óta.

A helyzeten a Duna vízállása is sokat ront, hiszen a helyi igények kielégítése elsősorban dunai szállítással lehetne megoldható, de most csak félsúllyal tudnak közlekedni.

„Az OMV Hungária Kft. mindent megtesz annak érdekében, hogy a jelenlegi nehézségek ellenére is biztosítsa az üzemanyag-ellátást. Megértésüket kérjük az átmeneti hiányok kezelésének idejére!”

— írta a cég.

A MOL nem csak az OMV felé nem tudja növelni a szállítási mennyiséget, a magánbenzinkutak felé is folyamatosan csökkenti a kiszolgálás mennyiségét.

(via hvg.hu)

Valódi Hírek