Dobrev Klára kiakadt Orbánékra: Több tízezer gyerek kerül hátrányba miattuk

Gyerekvédelem.

„Gondoljunk csak bele, micsoda hátrányba kerülnek azok a gyerekek, akiknek nincs informatika-, fizika-, kémia- vagy épp angoltanára!”

– írta Dobrev Klára, a DK EP-képviselője Facebook-posztjában. Dobrev arról írt, hogy nemsokára kezdik a diákok a tanévet, és sok helyena tanárhiány még mindig nem megoldott. A képviselő szerint ez mind Orbán hibája.

A posztot változtatás nélkül közöljük.

„Két nap és becsöngetnek. Sokszázezer diák kezdi meg az új tanévet, de már 4800 tanárral kevesebb. Van olyan iskola Pest megyében, ahol egyetlen nyár alatt 16 tanár mondott fel. Szinte lehetetlen pótolni őket. És gondoljunk csak bele, micsoda hátrányba kerülnek azok a gyerekek, akiknek nincs informatika-, fizika-, kémia- vagy épp angoltanára! Mert már nincs az a helyettesítés, ami ekkora hiányt orvosolna.

Orbán hibája, hogy az egyre kevesebb tanár miatt

diákok tízezrei kerülnek hátrányba!

Orbán bűne, hogy az őrületes lemaradásban lévő gyerekek száma nem csökken, hanem gőzerővel nő. Orbán az oka, hogy tehetségek vesznek el és a hátrányos helyzetű diákoknak pedig esélyük sem lesz tanulással kitörni a szegénységből.

A gyerekeinkbe fektetett pénz mindenhol a nemzet gyarapodását jelenti. Tudják ezt a dánok, finnek, franciák és tudjuk ezt mi, magyarok is. Egyedül Orbánt nem érdekli.

Ha Orbán megy, lesz minőségi oktatás. Így készülünk, ezért dolgozunk!”

Valódi Hírek