Iszonyatos blamázs: Megrendelt a kormány egy kutatást — A visszájára sült el

Roppant kínos.

Július végén jelent meg a HUN-VE néven futó vizsgálatsorozat harmadik része, szúrta ki a telex.hu.

Ez a kutatás vizsgálja a Magyarországon használt koronavírus-vakcinák hatékonyságát. A kutatást a magyar állam is támogatja, a szerzők között ott van Müller Cecília és Kásler Miklós is.

A most megjelent rész a 2021 őszi járványhullám alatti hatékonyságot vizsgálta, és arra jutott, hogy a legalacsonyabb védelmet a kínai

Sinopharm-oltás nyújtja.

A kínai vakcina emlékeztető oltásként is kevésbé válik be, mint bármelyik másik itthon adható vakcina.

A vizsgálatsorozat első része még arra a következtetsére jutott, hogy mind az öt itthon széles körben használt vakcina nagyon hatékony védelmet biztosít.

Az adatok azonban csak a tavaly júniusig tartó időszakból származtak, így éppen az az időszak nem volt már benne, ahonnan a vakcinák hatékonysága világszerte csökkenni kezdett az oltás hatékonyságának időbeli gyengülése miatt.

Egy másik tanulmány viszont megmutatta, hogy ezután az időszak után Magyarországon is jelentős csökkenésnek indult a fertőzés elleni hatékonyság. Így nem lehetett összehasonlítani a vakcinák hatékonyságát, hiszen épp a vizsgált időszak után kezdtek megjelenni köztük a különbségek.

A Kásler-féle vizsgálat második része, ami 2022 év elejéig vizsgálta a vakcinákat, már megmutatta a különbséget, azonban vakcinatípusra lebontott eredmények ebben nem szerepeltek.

A harmadik rész ezt orvosolta, bemutatta a vakcinák eredményességét. Ki is derült, hogy a kínai vakcina elmarad a többi oltás hatákonyságától.

Az azonban meglepő, hogy a HUN-VE 3 megjelenése

teljes csöndben történt,

hiszen ez ugyanúgy kormányzati támogatással készült, ráadásul ez az első és egyetlen átfogó hazai kutatás erről az időszakról, amely vakcinatípusonként vizsgálja az oltások hatékonyságát.

(via telex.hu)

 

Valódi Hírek