Botrány: Lezárták a „nyomozást” a kínai és orosz vakcinák engedélyezésének ügyében

Döntöttek.

„A »rendőrség« lezárta a »nyomozást« a kínai és az orosz vakcinák engedélyezése ügyében. A feljelentés hivatali visszaélés foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt tettem” — közölte Hadházy Ákos Facebook-oldalán csütörtökön.

A független országgyűlési képviselő arról írt, hogy az amatőr módon kitakart dokumentumokból és Falus András professzor nyilatkozatából kiderült, hogy

a hatóság alapvető hiányosságok és a tudósok véleménye ellenére politikai nyomásra engedélyezte az orosz vakcina felhasználását.

A kínai oltóanyagokkal kapcsolatban pedig közismert, hogy a hatvan év felettiek esetében gyakorlatilag sehol a világon nem vizsgálták a hatékonyságot.

A képviselő három megjegyzést tett a határozathoz:

  • „A nyomozás semmit nem foglalkozott a feljelentésben részletesen leírt tények egyikével sem (pedig az, hogy egyáltalán látszólag elindult, azt jelzi, hogy a választás előtt nem merték elutasítani a megcáfolhatatlan indoklás miatt)”.
  • „Talán az egyetlen konkrét “cáfolat” a legmegdöbbentőbb: szerintük ugyanis a hatóságnál nem létezik olyan adatbázis, amelyik alkalmas lenne az oltási balesetek számának vagy egyáltalán tényének megállapítására. Ez teljes nonszensz”.
  • „A meteorológiai szolgálat lefejezése minden gondolkodó, jóérzésű embert megdöbbent, de hatalom ezen beavatkozása a tudományba bagatell diákcsíny ahhoz képest, amit a járványvédelem és azon belül különösen a keleti vakcinázás terén a kormány elkövetett”.

A politikus hangsúlyozta: konszenzus van arról, hogy a keleti vakcinák valószínűleg nem voltak ártalmasak, azonban ezt a használat engedélyezésekor egyáltalán nem lehetett tudni.

„Ezt a végtelenül felelőtlen, a szakma minden írott és íratlan szabályát politikai nyomásra felrúgó engedélyezést utólag sem magyarázhatja a járványvédelem sikeressége, hiszen olyan sajnos nem volt – a végeredmény a világ egyik legrosszabb statisztikája lett.

Ezen felül a kínai vakcina egészen biztosan veszélyeztetett életeket,

a 60 év felettieknél tapasztalható gyenge hatása miatti hamis biztonságérzettel. Ez a történet semmiképp nem maradhat büntetlenül, egy rendszerváltás után egyike kell lennie azoknak az ügyeknek, ahol

mindenképpen meg kell találni és bíróság elé kell vinni a felelősöket”

— írta Hadházy Ákos közösségi oldalán.

(Hadházy Ákos/Facebook)

Kapcsolódó:

https://nyugatifeny.hu/2022/02/11/most-erkezett-nyomoznak-a-keleti-vakcinak-engedelyezese-ugyeben-ket-vadpont-gyanuja-is-felmerult

Valódi Hírek