Elérték a családokat az orbáni megszorítások: A DK iskolakezdési támogatást követel a kormánytól (+videó)

Sok családnál ez lesz az utolsó csepp a pohárban.

Az orbáni infláció nem csak a bevásárlást, vagy az óvodai, iskolai étkeztetést tette drágábbá, hanem magát az iskolakezdést is — hívta fel a figyelmet Hegedűs Andrea, a DK országgyűlési képviselője szerdán.

Hozzátette, gyakorlatilag minden tanszer drágult tavaly óta, de olyan tanszer is akad, ami 80 százalékkal lehet drágább. Mint elmondta, a füzetek, a mappák, és a papírtermékek drágultak a legjobban, érdekes módon

pont azok a termékek, amikre minden iskolatáskában szükség van.

A politikus emlékeztetett, hogy az iskolakezdés „itt van a nyakunkon”, és már egyetlen gyerek iskolakezdése is több tízezer forintba kerülhet, – mint mondta – nem is beszélve arról, ha több iskolás gyermek van a családban.

„Az élelmiszerárdrágulás és a kormányzati rezsiemelés és a megszorítások mellett,

sok családnál az iskolakezdés lesz az utolsó csepp a pohárban”

— hangsúlyozta Hegedűs Andrea.

Felidézte korábbi javaslatukat is, miszerint a Demokratikus Koalíció legalább 20 ezer forintos iskolakezdési támogatást követel a kormánytól. Hozzátette: ez lenne a minimum, azok után, hogy a kormány nehezebbé tette az életünket az orbáni inflációval, a rezsiemeléssel, és a megszorításokkal.

Kitért rá, hogy javaslatuk érintené az egyedülálló szülőket is. Az ő esetükben 30 ezer forinttal, egy tartósan beteg, vagy fogyatékkal élő gyermek esetében pedig 40 ezer forinttal kellene támogatni a családokat.

„Nem fogjuk tétlenül nézni, hogy a Fidesz az emberekkel fizetteti meg az elhibázott gazdaságpolitikájának árát, ami eléri az iskolába készülő gyermekek életét is”

— jelentette ki a politikus.

Videó:

.

Valódi Hírek