Fogy a levegő Putyin körül: Lázadnak magasan képzett ügynökei, pedig fizetésük nyolcszorosát kapnák

Nagy lehet a baj, a kiemelkedő fizetések sem tudják meggyőzni a kémelhárítókat.

Vlagyimir Putyinnak szüksége van a reguláris és a katonai hírszerzés embereire, hogy érvényt szerezzen uralmának a két kelet-ukrajnai „népköztársaságban”. Az FSZB ügynökei azonban nem vállalják a kiküldetéseket, orvosi igazolásokat szereznek maguknak és családtagjaiknak — írja a Daily Mail cikkét idézve az Index.

A titkosszolgálati vezetők a brit lap szerint még nyugdíjas vagy elbocsátott ügynököket is megpróbálnak visszahódítani háborús övezetbeli feladatokra, de nincs vagy alig van érdeklődés. 200 nyugdíjast hívtak fel, és csak hárman mondták, hogy elgondolkodnának rajta annak ellenére, hogy hatalmas fizetéseket

(2 318 861 forint körüli összeget) ajánlottak a tiszteknek, hogy a megszállt övezetekben teljesítsenek szolgálatot.

A Putyin iránti lojalitás hiánya a rangidős titkos ügynökök részéről tükrözi a csapatok vonakodását a háborús övezetbe való kiküldetéstől, ami azt eredményezte, hogy a Kreml kétségbeesetten toboroz kiképzetlen foglyokat és civileket a frontvonalbeli bevetésre.

Megjegyzik, egyes tisztek arról számolnak be, hogy „kimerültek” a csaknem hat hónapja tartó – a háború alatt lemondott szabadságokkal járó – intenzív „szolgálatban”.

Az FSZB-t (Oroszország Szövetségi Biztonsági Szolgálata és a KGB utódja) egykor Putyin vezette, jelenlegi vezetője közeli szövetségese, Alekszandr Bortnyikov.

(dailymail.co.uk / hirklikk.hu)

Valódi Hírek