Rendkívüli: Augusztus 19-én és 20-án sok helyen leállnak a benzinkutak, egyáltalán nem lehet majd tankolni

Szüneteltetni kényszerülnek az üzemanyag-kiszolgálást.

Rendkívüli bejelentést tett a Független Benzinkutak Szövetsége pénteken. Közleményükben azt írták, hogy augusztus 19-én és 20-án a magyarországi üzemanyaghiány és több tényező miatt

egyáltalán nem lehet majd tankolni a hozzájuk tartozó benzinkutaknál.

A Független Benzinkutak Szövetsége egy szűkszavú, levélben küldött közleményben számolt be a kialakult helyzetről.

„A Független Benzinkutak Szövetségéhez tartozó és azt támogató benzinkutak a kialakult ellátási hiányok, bizonytalanságok és a ki nem fizetett anyagi támogatások miatt

augusztus 19-én és 20-án az üzemanyag-kiszolgálást szüneteltetni kényszerülnek.

A tankolók megértését előre köszönjük”

— írták szűkszavú közleményükben.

A fejleményekkel kapcsolatban az Index telefonon kereste a Független Benzinkutak Szövetségének elnökét, aki későbbre ígért részletes tájékoztatást az intézkedéssel kapcsolatban.

Beszámoltunk róla korábban, hogy a tankolási korlátozások ellenére elfogyhat az üzemanyag Magyarországon. Az egyes kutak között eltérhet, hogy pontosan mennyi benzint tudnak kiadni.

A helyzet már nemcsak a független benzinkutakon nehéz, hanem a nagyvállalatoknál is. Ratatics Péter, a Mol ügyvezető igazgatója kedden arról beszélt, hogy a mostani helyzetben már csak „lihegő nyelvvel” tudják újratölteni a kiskereskedelmet kiszolgáló kutakat, miközben a nagykereskedelemben is ki kell szolgálniuk a partnereiket. A Mol ezzel összefüggésben egy fontos kérést is megfogalmazott a lakossággal szemben.

További rossz hír az is, hogy az utóbbi időben nagyon sokan elkezdték bespájzolni az üzemanyagot, ami nemcsak az üzemanyag-ellátás szempontjából káros, hanem tűzveszélyes a háztartásokban (különösen a nyári szárazság közepén). Ha mégis tárolni kényszerülünk, annak a legjobb módja a megfelelő tisztaságú, föld alatti, dupla falú tartályban történő tárolás — mondta a portálnak Egri Gábor.

(index.hu)

Valódi Hírek