Csicskája szerint már a fél világ gratulált Orbánnak az amerikai beszéde után

Kár, hogy a termet nem tudták megtölteni.

Sorra érkeznek a nemzetközi gratulációk Orbán Viktornak a dallasi CPAC rendezvényen elmondott beszéde kapcsán, legutóbb Christoph Blocher, a jobboldali Svájci Néppárt korábbi vezetője, valamint Saul A. Fox, a Fox Paine vállalat vezérigazgatója méltatta az amerikai konzervatív konferencián elhangzott előadást — „tájékoztatta” az MTI-t szerdán Havasi Bertalan, Orbán sajtósa.

„Christoph Blocher úgy fogalmazott, örömmel tölti el Orbán Viktor állhatatosságot sugárzó beszéde. A szabadság, függetlenség és biztonság tartópillére a világban zajló nyugtalan folyamatok közepette”

— magyarázta Havasi.

Saul A. Fox, aki a magyarországi zsidó közösséget támogató tevékenységéről is ismert, levelében állítólag „csodálatosan felvilágosítónak és inspirálónak” nevezte Orbáni beszédét, illetőleg a CPAC munkaebédjén elhangzott hozzászólást.

„Ön kétségtelenül azon kevés világvezetők egyike, akik sikeresen küzdenek a nemzeti önrendelkezésért és a nemzeti kulturális örökség megőrzéséért, amelyek szükségszerűen a nemzeti és végső soron az egyéni szabadság kritikus elemei”

— hangoztatta az amerikai üzletember, akit Donald Trump volt elnök legnagyobb támogatói között tartanak számon.

(MTI)

Valódi Hírek