Durvul a csörte: Egymásnak ugrott az országos és a budapesti iparkamara elnöke

A KATA-törvény váltotta ki.

A budapesti és az országos iparkamara elnöke azzal vádolja egymást, hogy megtévesztették a vállalkozókat a kata ügyében.

Hamisan kelti azt a látszatot Nagy Elek, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) elnöke, hogy a katatörvény gyors módosítása napirenden van

— közölte Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke pénteken.

Parragh szerint Nagy Elek, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) elnöke megtéveszti az adóváltozásban érintett vállalkozásokat, akik így „nem tudnak időben felkészülni” a katából való kilépésre, és ezzel anyagi veszteség érheti őket.

Az MKIK elnöke arra hivatkozik, hogy hiába tárgyalná az Országgyűlés az ellenzéki módosító javaslatokat jövő hétfőn, a kormánypárti képviselők távolmaradása miatt a rendkívüli ülés nem lesz határozatképes. Vagyis a katázásról szóló jogszabály

nem fog változni.

Parragh az után vádolta meg Nagy Eleket a vállalkozók megtévesztésével, hogy a BKIK elnöksége kedden lemondásra szólította fel az országos iparkamara elnökét. A BKIK szerint félretájékoztatta és megtévesztette a kormányt Parragh László. Azt írták, az elnök saját, folyamatosan változó ötleteit az MKIK álláspontjaként állította be, miközben ezzel súlyosan megsértette az MKIK alapszabályát is.

(via hvg.hu)

Valódi Hírek